Zde může být vaše reklama.

MOL Cup Uničov splnil v Olešnici roli favorita

Uničov splnil v Olešnici roli favorita

foto: Petr Pelíšek

26. 08. 2020 - 22:15

Fotbalisté třetiligového SK Uničov jsou ve 2. kole MOL Cupu. V prvním dějství národního poháru hráli v Olešnici, soupeře hrajícího I. A třídu, bez problémů porazili, když nastříleli ve druhém poločase čtyři góly.

Od první minuty se hrálo prakticky pouze na polovině domácích, Uničov se neustále snažil najít nějakou mezeru v olšenické obraně. A dlouho to nešlo s brankovým efektem, první půlka byla nula k nule. Změnilo se to až po přestávce. Nejprve ve 47.minutě trefil Svoboda levou tyčku. Za dalších šest minut pak Vybíralův centr uklidil do sítě Krč a Uničov už vedl. V 68. minutě po akci Ambrozka s Vichtou dorážel do odkryté brány Vybíral a bylo to o dva. Patnáct minut před koncem se krásně trefil Vichta. A v 84. uzavřel skóre zápasu hlavou Kamas.

„Snažili jsme se to Uničovu co nejvíce znepříjemnit. Ale ta kvalita, velká, se potom prokázala. Prohrát čtyři nula, to neznamená, že bychom udělali ostudu. Jsem spokojený, přišlo hodně lidí, to je důležité, pro nás v Olešnici je to takový další svátek, je to super,“ řekl trenér Olešnice Ladislav Gallo.

„Postupový úkol jsme splnili. A relativně po dobrém výkonu. Soupeře jsme k ničemu nepustili, nepřipustili jsme žádnou komplikaci. Hráli jsme, doufám, pro diváka hezký fotbal. Bylo otázkou, jak dlouho bude soupeř vzdorovat, protože byl dobře organizovaný, moc prostoru jsme tam neměli. Na gól jsme čekali poměrně dlouho,“ řekl trenér Uničova Dušan Žmolík. „Hrát takové zápasy je vždycky nepříjemné. Olešnice hraje I. A třídu, ale všichni ti kluci prošli zvučnějšími kluby a fotbal hrát umí. Bylo to o tom, abychom udrželi hru v rychlosti s tím, že pak se nám budou otvírat v defenzivě okna a to se potvrdilo. I když bylo rozhodnuto, tak jsme hráli pořád stejně, bylo vidět, že chceme dávat další góly. Tak, aby divák viděl, se něco děje až do poslední minuty,“ podotkl.

1:FC Olešnice – SK Uničov 0:4 (0:0)

Branky: 53. Krč, 68. Vybíral, 75. Vichta, 81. Kamas. Rozhodčí: Kouřílek – Běhal, Heger. ŽK: Ambrozek. Diváci: 400.

Olešnice: Snášel – Pecháček, Pospíšil, Vejvoda, Rýznar, Kolomazník, Zapletal, Šichor (78. Sasák), Novák (46. Kováč), Bořil, Puchr (78. Mayer). Trenér Ladislav Gallo.
Uničov:  Kalina - Kasal Vasiljev, Krayzel, Můčka – Svoboda (58. Ambrozek), Bača, Kamas - Vybíral, Komenda (59. Vichta), Krč. Trenér Dušan Žmolík.

Další články