Zde může být vaše reklama.

Repre U 19 Úspěšný vstup s hráči SK Sigma v sestavě

Úspěšný vstup s hráči SK Sigma v sestavě

foto: fotbal.cz

07. 10. 2021 - 10:55

Fotbalová reprezentace U 19 zvládla vítězně vstup do základní fáze kvalifikace o postup na evropský šampionát v roce 2022. V Opavě porazila Kazachstán 3:0. A byli u toho hráči SK Sigma Olomouc – v základní sestavě nastoupili Matěj Hadaš a Jáchym Šíp, do utkání pak naskočil jako střídající Flip Uriča.

„Jsem spokojený s výsledkem, je to dobrý vstup do turnaje, ale hra z naší strany nebyla optimální. Viděl jsem hráče v mnohem těžších zápasech, nebylo to optimální. Byla tam cítit velká nervozita. Chyběly mi v našem projevu nějaké emoce, to jsem hráčům vyčítal o přestávce. V druhém poločase to hráči zlepšili, i vlivem střídání a bouřky v kabině. Jsem moc rád, že přišli na zápas fanoušci a povzbuzovali nás. Nejdříve musím strávit tento zápas, ale v druhém utkání se Severním Irskem musíme podat mnohem lepší výkon, protože je pro nás důležitý a chceme jej zvládnout vítězně,“ řekl trenér David Holoubek pro server fotbal.cz.

Národní tým do 19 let se na domácí půdě v rámci základní fáze kvalifikace o evropský šampionát ve čtyřčlenné skupině střetne ještě se Severním Irskem (9. 10., Frýdek-Místek, 15.00) a Dánskem (12. 10., Opava, 15.00). Ze skupiny postupují nejlepší dva týmy a jedno mužstvo s nejlepší bilancí na třetím místě. Dánové porazili v úvodním utkání Severní Irsko 2:0.

Česko U 19 – Kazachstán U 19 3:0 (1:0)

Branky: 18. a 51. Vecheta, 60. Vydra. Rozhodčí: Nuza – Morina (oba Kosovo), Cerei (Rumunsko). ŽK: Jambor, Večerka, Samek, Kutík – Kravchenko, Shirobokov. Diváci: 580.

ČR U 19: Kinský – Hadaš, Vydra, Večerka, Kutík – Samek (61. Mašek), Jambor – Višinský (68. Langhamer), Drozd (83. Jedlička), Šíp (61. Uriča) – Vecheta (61. Stránský). Trenér David Holoubek.

Další články