Zde může být vaše reklama.

Zahraniční angažmá Útočník Doležal, odchovanec Sigmy, přestoupil do Polska

Útočník Doležal, odchovanec Sigmy, přestoupil do Polska

foto: zaglebie.com

10. 01. 2022 - 18:56

Útočník Martin Doležal (1990), odchovanec SK Sigma Olomouc, přestoupil z FK Jablonec do polského Lubinu. Člen širšího výběru reprezentace podepsal v novém působišti smlouvu do 30. června 2024.

„V Jablonci jsem si těch osm let užil hodně. Nečekal jsem, že tady budu tak dlouho, ale jsem rád. Poznal jsem tady spoustu kluků, kteří tu prošli kabinou, všichni byli fantastičtí. Měli jsme tu výbornou partu, kterou jsem nikde nezažil. Na to budu vzpomínat asi nejvíc. A pak samozřejmě na evropské poháry a všechny zápasy s Jabloncem," řekl Doležal pro web Jablonce.

„Martin Doležal dostal svolení k přestupu do zahraničí. V létě mu končila smlouva a za osm let v Jablonci pro klub odvedl spoustu práce. Martinovi přejeme hodně štěstí v dalším angažmá,“ říká k přestupu Martina Doležala majitel klubu Miroslav Pelta.

Doležal začínal s fotbalem v Sokolu Rajnochovice, odkud přes Bystřici pod Hostýnem zamířil do SK Sigma. Je považován za odchovance hanáckého klubu, se Sigmou například vybojoval dorostenecký titul a v létě 2008 poprvé nakoukl do ligového kádru Olomouce. Po hostováních v Třinci a Brně se na Andrově stadionu už patřil ke stabilním hráčům Sigmy.

V české nejvyšší soutěži odehrál Doležal za SK Sigma a Jablonec za 12 sezon 281 utkání, dal 86 branek.

Další články