Zde může být vaše reklama.

Nerozhodné derby V duelu Slovácka se Sigmou branka nepadla

V duelu Slovácka se Sigmou branka nepadla

foto: Petr Pelíšek

26. 05. 2020 - 21:35

V restartu FORTUNA:LIGY hráli fotbalisté SK Sigma Olomouc v Uherském Hradišti proti 1.FC Slovácko. Pro Hanáky nejde o zrovna oblíbený stadion, nevyhráli tam osm let. A platí to stále. V utkání 25.ligového kola nepadla žádná branka.

Hráči museli projít před zápasem dvěma testy na letos tolik populární virus, každý, kdo chtěl na stadion zase měřením teploty. Když bylo vše v pořádku, mohlo se začít hrát. Úplně bez diváků to nebylo, ve VIPce byla zhruba stovka fanoušků. Ale standardní atmosféru obvykle bouřlivého derby to nemohlo vytvořit.

V olomoucké sestavě scházeli tři záložníci – distancovaný Pablon González a Ondřej Zmrzlý, který se v přípravě proti Brnu zranil a teprve začal trénovat, plus zraněná Václav Pilař. Hrát nemohl ani útočník Martin Nešpor, který se po velkém zranění teprve vrací do plnohodnotného tréninkového procesu. A chyběl i útočník Tomáš Zlatohlávek, který přípravu za béčko proti HFK odnesl zraněním levého kotníku.

Úvod zápasu byla aktivnější Sigma, ale ne finální fázi to nebylo vůbec přesné. Už ve 2.minutě Vepřek přestřeli, a to až na střechu tribuny. Pak zazlobilo Slovácko, proti Navrátilovi, který je odchovanec Sigmy, zasáhl včas brankář Mandous. Z protiútoku si domácí gólman poradil se střelou Hály. To byly ještě pasáže hry, ve kterých byla Sigma nebezpečnější než domácí. Ve 23.minutě těsně minul v dobré palebné pozici po centru Falty zleva Juliš. O sedm minut později přestřelil Sladký. Největší šance domácích přišla devět minut před přestávkou. Ránu Jurečky Mandous zneškodnil.

Po změně stran už to bylo trošku jiné. Nebezpečnější byli domácí. Sigma stále v zásadě pečlivě bránil a nějaké velké šance Slovácku nepovolila, ale dopředu, to se moc nedařilo. V 52.minutě vystřelil po rohu nad Petržela. Za dalších jedenáct minut zblokoval nebezpečnou ránu Sadílka Jemelka. V 64.minutě se dostal do zakončení Jurečka, naštěstí pro Sigmu o kus minul levou šibenici. Podobně dopadla i střela Daníčka, který byla sice razantní, ale vytočila se mimo pravou šibenici. Trenér Látal pak zkusil vytunit ofenzivu dvojstřídáním, prvního startu v lize se dočkal dorostenec Kryštof Daněk, ale ani to moc nepomohlo. Víc už se toho nestalo, duel symbolicky skončil střelou na tu samou střechu tribuny, tentokrát se to povedlo domácímu Kalabiškovi.

„Odvážíme si plusový bod, se kterým můžeme být takto po utkání spokojeni. V první půli naše hra byla celkem dobrá, dobře jsme rozehrávali. Největší problém jsem viděl ve finální fázi. Dokázali jsme ze zadní řady dobře vykombinovat spoustu míčů, ale finální fáze nám nešlapala. Nedohráli jsme spoustu akcí, před šestnáctkou jsme toho dost zkazili. V první půli jsme měli dva slušné náznaky: jednou Juliš, poté Sladký. Byly to takové pološance. Po změně stran už to bylo horší, nedokázali jsme podržet míče vepředu. Hra byla neurovnaná. Bylo to o jedné brance. Jsme určitě rádi, že jsme neinkasovali, vezeme si plusový bod. Teď nás čeká důležitý zápas s Příbramí, který potřebujeme zvládnout,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal.

1.FC Slovácko - SK Sigma Olomouc 0:0

Rozhodčí: Klíma - Moláček, Caletka. ŽK: Hofmann, Daníček, Reinberk - Breite. Diváci: 100.

Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Daníček, Havlík - Petržela (79. Zahustel), Sadílek, Navrátil (86. Kalabiška) - Jurečka (70. Zajíc). Trenér Martin Svědík.
SK Sigma: Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Hála (88. Greššák), Houska, Breite, Chytil (72. Zahradníček), Falta (72. Daněk) - Juliš (85. Yunis). Trenér Radoslav Látal.

Další články