Zde může být vaše reklama.

Startuje sezona V Uničově se jede o víkendu cyklokros

V Uničově se jede o víkendu cyklokros

foto: archiv redakce

15. 09. 2020 - 08:30

Předposlední zářijový víkend odstartuje v lesoparku Šibeník v Uničově prvními dvěma závody česká pohárová cyklokrosová sezóna. Sobotní první podnik Oderského poháru i nedělní druhý závod, který je současně mistrovstvím Olomouckého kraje v cyklokrosu  2020, se pojede na dvoukilometrovém okruhu z části kopírujícím trať, na kterou jsou účastníci zvyklí z tradičních TOI TOI Cupů.

Stavitel trati Emil Hekele spolu s ředitelem Romanem Brandýsem zvolili jezdivý, bezpečný okruh s nevelkým převýšením tak, aby na rozjezd závodní sezóny vyhovoval všem účastníků napříč všemi věkovými kategoriemi. Centrum závodů bude na bikrosové dráze se vším potřebným zázemím.

Oba víkendové cyklokrosy začínají v 11 hodin - od nejmladších závodníků, desetiletých cyklistů postupně až do odpoledního závodu masters. Divácky nejatraktivnější bude start ve 12.30, kdy na necelou hodinu se do terénu vydá peloton nabitý zajímavými osobnostmi tohoto tradičního podzimního a zimního odvětví rychlostní cyklistiky. Přihlášky podala početná výprava Slovenska, z Polska dorazí cyklokrosař a biker, mistr své země, Marek Konwa. Nebude samozřejmě chybět ani úřadující mistr České republiky Emil Hekele.  Pro všechny budou uničovské závody testem připravenosti a současně možností získat první body do Oderského poháru 2020.

Pořadatelé pod vedením Romana Brandýse nezapomněli ani na širokou veřejnost, v pátek odpoledne od 16 hodin mohou zkusit muži, ženy a mládež od šestnácti let pohárový okruh při veřejném duatlonovém závodě. V sobotu po slavnostním dekorování nejlepších cyklokrosařů bude areál bikrosové dráhy a lesoparku Šibeník v Uničově patřit těm nejmladším, dětem od 3 do 15 let. Pro ty bude nachystána duatlonová soutěž běh, kolo, běh. Pro doprovod, účastníky, diváky také bohaté občerstvení.

Další články