Zde může být vaše reklama.

Derby volejbalistek Ve Šternberku potvrdila Olomouc roli favorita

Ve Šternberku potvrdila Olomouc roli favorita

foto: Petr Pelíšek

09. 10. 2020 - 16:29

Dohrávka 3. kola volejbalové extraligy mezi Šternberkem a VK UP Olomouc vyzněla jasně pro hosty. Favorit zvítězil hladce ve třech setech, potřeboval k tomu hodinu a šest minut.

V prvním setu se až do stavu 13:12 hrálo vyrovnané utkání, pak se podařilo zvýšit stav utkání domácím až na 17:13, ale pak si domácí hráčky neporadily se servisem hostující smečařky Schlegel a ta dotáhla první set do vítězství 17:25. Ve druhém setu domácí volejbalistky stále dotahovaly náskok soupeřek, což se jim podařilo až na stav 17:18. Pak ale opět přišla série úspěšných podání olomouckých hráček a set skončil v poměru 19:25. Ve třetím setu se už domácím nedařilo jako v předchozích dvou setech vzdorovat hře olomouckých.

„Olomoučanky nás velice tlačily na servise, bylo to vidět hned v prvním setu, kdy jsme vedli až do stavu 17:13, ale pak přišla šňůra olomouckých projektilů a my jsme v koncovce nedali žádný bod. Holky se snažily hrát vyrovnaně a čelit jejich útokům. Soupeřkám gratuluji k vítězství,“ řekl trenér Šternberka Jan Drešl.

„Do zápasu jsme šli trošku vlažně, v první půli prvního setu to bylo docela vyrovnané, pak jsme prohrávali až 17:13, a tady nám velmi pomohl servis, kdy vlastně Maria Schlegel dala dlouhou šňůru a dotáhla set do vítězství 25:17. To rozhodlo, zbytek zápasu jsme měli pod kontrolou a v důležitých okamžicích jsme si hodně pomohli servisem. S tím měl soupeř problémy, nemohl si přihrát a chyboval,“ uvedl trenér Olomouce Petr Zapletal.

TJ Sokol Šternberk - VK UP Olomouc 0:3 (-17, -19, -14)

Rozhodčí: Kovář, Kubinec. Čas: 66 minut
Šternberk: Šmídová, Herdová, Bakowská, Wańczyková, N. Látalová, Kneiflová, libero: Slavíková. Střídaly: Dudová, Kořínková, Jarošová. Trenér Jan Drešl.
VK UP Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídala: Michalíková. Trenér Petr Zapletal.

Další články