Zde může být vaše reklama.

UNIQA extraliga žen Volejbalistkám začíná play-off

Volejbalistkám začíná play-off

foto: Petr Pelíšek

04. 03. 2021 - 14:00

Konečné pořadí po základní části UNIQA volejbalové extraligy žen 2020/21 určilo složení čtvrtfinálových dvojic. Série zápasů začíná na palubovce lépe umístěného týmu, hraje se na tři vítězná utkání systémem doma/venku. Dvě družstva, která se do play-off neprobojovala, čeká série zápasů o konečné 9. místo. Týká se to samosebou čtyř týmů z našeho regionu, ve finální fázi sezóny budou bojovat VK UP Olomouc, VK Prostějov TJ Sokol Šternberk a Volejbal Přerov. Doma začíná jen družstvo z hanácké metropole.

VK Dukla Liberec – Volejbal Přerov

O favoritovi této čtvrtfinálové dvojice není pochyb. Volejbalistky Dukly s přehledem ovládly dlouhodobou část extraligy, zatímco přerovské Zubřice proklouzly do čtvrtfinále „s odřenýma ušima“ z osmého místa. Oba vzájemné zápasy v základní části se staly jednoznačnou záležitostí Dukly. Na rozdíl od ostatních týmů čeká tyto soupeře úvodní čtvrtfinálové utkání už ve čtvrtek a druhé hned v pátek, obě se odehrají na liberecké palubovce.

PVK Olymp Praha – VK Prostějov

Volejbalistkám Olympu patřila v konečné tabulce druhá příčka, zatímco Prostějovankám sedmá. V dosavadním průběhu letošní sezóny dokázal Prostějov sebrat Olympu pouhý jeden set a to v domácím utkání, zbylé sety vyzněly jasně pro Pražanky. Horkým kandidátem na postup do semifinále je tak Olymp.

VK UP Olomouc – VK Královo Pole

Olomoucký tým zřejmě pomýšlel na lepší než třetí místo po základní části. Svůj podíl na tom může mít i náročný program, který díky zápasům Champions League musel absolvovat. Šestá příčka Králova Pole odpovídala výkonu mladého týmu, který dokázal potrápit i lepší týmy, ale chyběly mu zkušenosti, zejména ve vyrovnaných koncovkách setů. To dokládá i nedávná prohra s Hanačkami až ve zkrácené hře, KP nebodovalo ani v prvním vzájemném duelu. Pokud se však mladé Brňanky oprostí od zbytečných chyb, mohly by favorizované Olomouci postup do dalších bojů play-off alespoň znepříjemnit.

TJ Sokol Frýdek-Místek – TJ Sokol Šternberk

Sokolské derby bude soubojem o konečnou devátou příčku UNIQA extraligy žen 2020/2021. Více zkušeností je na straně Frýdku-Místku, větší „drajv“ je na straně vůbec nejmladšího týmu letošní extraligy ze Šternberku. V odehraných duelech nedokázal ani jeden z týmů dovést domácí utkání do vítězného konce. Šance jsou vyrovnané, tipovat favorita nelze.

Program 1. zápasů play-off
Čtvrtek 4. března
15.00: VK Dukla Liberec – Volejbal Přerov
Pátek 5. března
17.00: PVK Olymp Praha – VK Prostějov
18.00: VK Šelmy Brno – TJ Ostrava
18.00: VK UP Olomouc – VK Královo Pole
18.00: VK Dukla Liberec – Volejbal Přerov
Sobota 6. března
17.00: TJ Sokol Frýdek-Místek – TJ Sokol Šternberk

Další články