Zde může být vaše reklama.

Za hodinku a pět minut Volejbalistky Olomouce deklasovaly Královo Pole

Volejbalistky Olomouce deklasovaly Královo Pole

foto: Petr Pelíšek

05. 03. 2020 - 23:01

Proti soupeřkám z Brna nastoupil v předposledním, 26. kole základní části extraligy volejbalistek tým VK UP Olomouc. Univerzita hostila Královo Pole a popáté v řadě se radovala z vítězství ve třech setech

První set olomouckého utkání se rozhodoval prakticky už v samotném začátku, kdy se Hanačky při podání Trnkové ujaly vedení 7:1, rychle je ještě navýšily (12:3) a pak už svůj náskok v podstatě jen udržovaly. Královo Pole si nakonec v této části připsalo pouze patnáct bodů a domácí tým vedl 1:0.

V úvodu druhého dějství však Olomoučanky zaskočila servisem hostující Uglenková (3:2, 3:10) a univerzita musela dotahovat. Dlouho se jí to nedařilo (9:14), až přišla na podání domácí Orvošová a s ní dokonalý obrat - 12:16, 23:16. Brňanky už do konce přidaly jediný bodík a po výsledku 25:17 to bylo 2:0.

Podobnou šňůru si vysokoškolačky schovaly i do polovice třetí sady, v níž s pomocí servírující nahrávačky Handleyové otáčely ze 7:9 na 16:9. V tu chvíli bylo takřka dobojováno a konečné skóre 25:17 už jen pečetilo tříbodový triumf Olomouce.

„V prvním a třetím setu jsme se vždy zasekli v jednom postavení. Škoda druhé sady, v níž nás při našem náskoku zastavila i jedna chyba rozhodčího. Tam jsme to mohli víc zdramatizovat. To nic nemění na tom, že soupeř byl lepší, zvítězil zaslouženě a já mu k výhře gratuluji,“ uznal hostující kouč Matúš Kalný.

„Do utkání jsme šli z plné přípravy na play-off. Holky můžou být trochu unavenější, i proto jsme rádi za výhru ve třech setech. Vždy, když jsme potřebovali, tak jsme zabrali a soupeři nedali šanci. Ve druhém setu nám pomohla střídající Michalíková, která uklidnila hru a složila důležité balony,“ řekl šéf domácí lavičky Petr Zapletal.

Dlouhodobou část extraligy završí univerzita v sobotu 7. března od 17 hodin derby zápasem ve Šternberku.

VK UP Olomouc - VK Královo Pole 3:0 (15, 17, 17)

Rozhodčí: Kavala, Kubinec. Čas: 65 minut. Diváků: 350.
Olomouc: Handleyová, Hodanová, Trnková, Orvošová, Ambrožová, Strušková, libero Stavinohová. Střídala: Michalíková.
Královo Pole: Carpentierová, Kvapilová, Šunderlíková, Uglenková, Judlová, Grabovská, libero Digrinová. Střídaly: Šloufová, Podhrázká, Pavlíková, Stráská.

Další články