Zde může být vaše reklama.

Derby pro domácí Volejbalistky Olomouce jasně porazily Prostějov

Volejbalistky Olomouce jasně porazily Prostějov

foto: Petr Pelíšek

30. 11. 2020 - 21:23

Po startu na turnaji Ligy mistryň se volejbalistky VK UP Olomouc opět zapojily do programu české extraligy. Dnes hrály doma derby proti Prostějovu. A soupeř přehrály hladce ve třech setech, na výhru potřebovaly jedenašedesát minut.

Po vyrovnaných úvodních výměnách šly jako první do vedení domácí, náskok Olomouce narůstal a první set byl nakonec snadnou kořistí favorita - 25:18. Do začátku druhého se vysokoškolačky opřely ještě o něco více a sadu nakonec získaly poměrem 25:15. Podobné to bylo také ve třetím setu, po výsledku 25:14 se za hodinu hry radoval domácí tým ze zaslouženého vítězství 3:0.

„Soupeř nás jasně přehrál ve všech herních činnostech. Byl o třídu lepší hlavně na přihrávce a servisu a po zásluze zvítězil,“ řekl Ĺubomír Petráš, trenér Prostějova.

„Chválím děvčata, že to zvládla po taktické stránce, když plnila to, co jsme si řekli u videa. Měli jsme velmi dobrou obranu a dnes také útok, na kterém pořád pracujeme. V prvním setu Prostějov trochu kousal, pak jsme jeho odpor překonali i kvalitním servisem,“ řekl Petr Zapletal, trenér VK UP Olomouc.

Už zítra, v úterý 1. prosince přivítají vysokoškolačky v předehrávce 12. ligového kola opět od 17 hodin dalšího regionálního rivala Sokol Šternberk.

VK UP Olomouc - VK Prostějov 3:0 (18, 15, 14)

Rozhodčí: Možnár, Kubinec. Čas: 61 minut

VK UP Olomouc: Madsenová, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, libero Zilbermanová. Střídala: Kamidinová.
Prostějov: Jurčíková, Šípová, Fričova, Kvapilová, Kopáčová, Pluhařová, libero Stavinohová. Střídaly: Dvořáčková, Weidenthalerová, Kožoušková.

Další články