Zde může být vaše reklama.

Mají další body Volejbalistky Olomouce vládly v Přerově

Volejbalistky Olomouce vládly v Přerově

foto: Petr Pelíšek

01. 03. 2020 - 00:25

Ve 25. extraligovém kole čekalo volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc derby na palubovce Přerova. Vysokoškolačky potvrdily roli vysokého favorita a poslední tým tabulky smetly za necelou hodinu hry 3:0.

První set přerovského střetnutí ještě ani pořádně nezačal a už v něm bylo prakticky rozhodnuto. Po sérii sedmi bodů při podání Orvošové vedly Olomoučanky nad domácím týmem 10:3, svůj náskok nadále navyšovaly a nakonec povolily poslednímu celku extraligy pouhých deset bodů, když sadu dopodávala Trnková (10:20, 10:25).

Velmi podobně se vyvíjela také druhá část zápasu. Opět po servisech Trnkové (3:2, 3:7) a Orvošové (4:7, 4:13) nebylo znovu o co hrát a skóre se tentokrát zastavilo na výsledku 16:25.

Nejvyrovnanější bylo dlouho třetí dějství. Vysokoškolačky v něm šly sice několikrát do trháku (0:3, 6:10), Přerovu se ale tentokrát dařilo udržet krok až do stavu 13:14. Teprve poté začal náskok univerzity postupně narůstat (13:16, 14:19) a koncovka už se opět nesla ve znamení olomoucké nadvlády. Po výhře 25:17 zvítězil úřadující mistr v Přerově 3:0.

„Soupeře jsme odtáhli od saka, výborně jsme podávali. Z toho pramenil slabší útok a naše dobrá obrana. Na útoku jsme byli víceméně bezchybní. Průběh byl jednoznačný a je dobře, že si zahrály dvě smečařky, které moc nehrávají,“ pochvaloval si šéf olomoucké lavičky Petr Zapletal.

„Gratuluji soupeři k vítězství, předvedl velmi dobrý výkon,“ dodal jen přerovský kouč Radim Vlček.

V předposledním kole dlouhodobé části extraligy bude univerzita hostit ve čtvrtek 5. března v netradičním čase od 18 hodin brněnské Královo Pole.

Volejbal Přerov - VK UP Olomouc 0:3 (-10, -16, -17)

Rozhodčí: Ištvanech, Ostranská. Čas: 56 minut. Diváků: 110

Přerov: Šádková, Oestreichová, Zatloukalová, Kotlabová, Davisová, Tinklová, libero Vaňková. Střídaly: Kukučová, Přibylová, Semerádová, Ruseková.
Olomouc: Handleyová, Michalíková, Trnková, Orvošová, Ambrožová, Strušková, libero Kulová, Střídala: Kazačenková.

Další články