Zde může být vaše reklama.

Liga mistryň Volejbalistky VK UP bojovaly s úřadujícím šampionem statečně

Volejbalistky VK UP bojovaly s úřadujícím šampionem statečně

foto: CEV

25. 11. 2020 - 23:49

Ve druhém utkání v Lize mistryň měly volejbalistky VK UP Olomouc za soupeře domácí tým Igor Gorgonzola Novara. Ten je posledním vítězem Champions League. Předpokládalo se hladké italské vítězství, ale byl to boj. Novara sice zvítězila 3:0, ve dvou sadách však musela o úspěch tvrdě bojovat a ve druhém dějství dokonce čelila dvěma setbolům Hanaček.

V prvním setu se Novara rychle ujala vedení 6:1 a 8:2. Jenže VK UP dokázal kontrovat, držel se na dohled. Pak ovšem Italky odskočily a dovedly sadu k vítězství 25:17. Také úvod druhého dějství patřil domácím. Za stavu 3:10 to s hosty vypadalo bledě a skóre 9:17 už věstilo rychlý konec setu. Pak při podání Nové snížily Hanačky na 13:17, po servisech Pilepičové to bylo už jen o dva míče (18:20) a za chvíli dokonce svítil na ukazateli vyrovnaný stav 22:22. Navíc to stále ze strany Olomouce nebylo vše: po vedení 23:22 následoval první setbol a pak ještě jeden (25:24). Ovšem favorit ukázal svou sílu; odvrátil nebezpečí a vyhrál 27:25. Smolná koncovka však vysokoškolačky nepoznamenala. Lídr české extraligy s italským supertýmem nadále držel krok a v polovině třetí sady dokonce několikrát i výrazněji vedl (11:7, 13:10). Pak už opět zvyšovaly tempo Italky. Novara vedení nepustila a po výsledku 3:0 si připsala druhé třísetové vítězství na turnaji.

„Musím tentokrát holky pochválit, oproti včerejšku to byl stoprocentní obrat hlavně v bojovnosti. Nevzdávaly to ani ve chvílích, když byly bodově pod soupeřkami. Jsem moc rád, že se po porážce od Polek dokázaly namotivovat. Samozřejmě velká škoda druhého setu, který jsme mohli získat, což by byl velký úspěch. Je jasné, že trenér Novary šetřil některé hráčky základu, ale i jejich lavička má obrovskou kvalitu,“ řekl trenér VK UP Petr Zapletal.

Svou italskou misi zakončí český zástupce ve čtvrtek 26. listopadu opět od 17.30 hodin duelem s ruskou Kazaní.

VK UP Olomouc - Igor Gorgonzola Novara 0:3 (-17, -25, -20)

Rozhodčí: Wolf (Švýcarsko), Boulangerová (Belgie). Čas: 78 minut.

Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídala: Kulová.
Novara: Washingtonová, Hancocková, Bosettiová, Chirichellaová, Smarzek-Godeková, Herbotsová, libero Napodanová. Střídaly: Zanetteová, Battistoniová, Populiniová, Daalderopová, Bonifaciová.

Další články