Zde může být vaše reklama.

Za 65 minut hotovo Volejbalistky VK UP doma nedaly šanci Dukle

Volejbalistky VK UP doma nedaly šanci Dukle

foto: Petr Pelíšek

23. 02. 2020 - 11:45

Reprízou nedávného semifinále Českého poháru bylo utkání 24. extraligového kola mezi volejbalistkami Univerzity Palackého Olomouc a Dukly Liberec. Vysokoškolačky se před blížícím se play-off dostávají do formy, stejně jako v pohárovém střetnutí nedaly Dukle šanci a zvítězily 3:0.

Průběh úvodního setu a vlastně celého olomouckého utkání předznamenala šňůra servisů domácí Struškové, po které Hanačky vedly 9:1. Svůj náskok pak postupně ještě navyšovaly (12:2, 18:6, 23:9) a výsledkem byla jejich vysoká výhra 25:11.

Druhá část už zdaleka tak jednoznačná nebyla a rozhodovala se při dvou sériích podání Trnkové; při té první otočily Olomoučanky z 10:11 na 14:11 a při druhé utekly ze stavu 20:17 na 23:17. Liberec ještě jednou zahrozil (23:20), koncovku si však favorit pohlídal - 25:20 a 2:0.

A pak přišla znovu olomoucká dominance; po pomalejším rozjezdu (4:2) následoval bodový úprk při servisu americké nahrávačky Handleyové (8:5, 13:5) a další při podání Hodanové (17:6). Zvrat už se nekonal a třetí set skončil stejně jako ten třetí 25:11 ve prospěch Univerzity Palackého, která tak bez potíží zvítězila 3:0.

„Gratuluji soupeři k hladkému vítězství, my jsme sem přijeli už předem poraženi. Bylo vidět i během rozcvičky, že tým není v pohodě, a tomu odpovídal celý první set. Ve druhém jsme se zvedli, bojovali jsme i ve třetím, ale neměli jsme sebemenší šanci,“ uznal liberecký kouč Libor Gálík.

„Byl to z naší strany výborně odservírovaný a odblokovaný zápas. Chválím holky za koncentrovaný výkon po celé utkání. S výsledkem i průběhem velká spokojenost, před námi je už cílená příprava na play-off,“ hledí dopředu kormidelník vítězného týmu Petr Zapletal.

V sobotu 29. února se Olomoučanky představí v dalším ligovém kole na palubovce Přerova. Derby začne v 18 hodin.

VK UP Olomouc - VK Dukla Liberec 3:0 (11, 20, 11)

Rozhodčí: Dmejchal, Kavala. Čas: 65 minut. Diváků: 400.
Olomouc: Hodanová, Strušková, Orvošová, Michalíková, Trnková, Handleyová, libero Stavinohová. Střídala: Burbeljuková.
Liberec: Bartošová, Bajuszová, Svobodová, Kohoutová, Tolentinová, Šotkovská, libera Kolářová, Dostálová. Střídaly: Wopereisová, Šulcová.

Další články