Zde může být vaše reklama.

Extraliga žen Volejbalistky VK UP doma nestačily na Ostravu

Volejbalistky VK UP doma nestačily na Ostravu

foto: Petr Pelíšek

14. 11. 2021 - 17:05

V 13. extraligovém kole hostily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc tým Ostravy. Souboj druhého a třetího týmu v tabulce načaly sice lépe domácí hráčky, jenže od poloviny druhé sady přišel zlom a nakonec se z tříbodového vítězství v poměru 3:1 radovaly Ostravanky.

Domácí tým šel od začátku zostra za svým cílem a velmi rychle vedl v úvodu první sady 5:2 a 9:4. Ostrava ovšem v závěru srovnala na 21:21, ale vysokoškolačky koncovku zvládly a po výsledku 25:23 se ujaly vedení 1:0.

Ve druhém dějství se oba soupeři přetahovali o maximálně dvoubodové vedení. A to až do stavu 18:18, kdy šla na servis hostující Zemanová, která tam vydržela až do konce setu - 18:25 a 1:1.

Podobně bojovný třetí set rozhodla svým podáním až hostující Kotlabová (11:13, 11:19). Vysokoškolačky sílu na odpověď nenašly a prohrály 16:25.

Také ve čtvrté sadě měly navrch Ostravanky (11:16), které si za stavu 20:24 vypracovaly pohodlný mečbolový polštář, jenže o něj záhy přišly (24:24). Univerzita Palackého však nabídnutou šanci odmítla, prohrála 24:26 a celý duel 1:3.

„Z naší strany to byl skvělý týmový výkon, holky si to vybojovaly. Moc týmů v Olomouci za tři body vyhrávat nebude. Od druhého setu jsme byli lepší v obraně na síti i v poli a důrazně jsme skládali míče. Moc děkuji za podporu fanouškům,“ řekl ostravský kouč Zdeněk Pommer.

„Z naší strany to byl zápas dvou tváří. Jeden a půl setu nám fungovaly obrana i útok, ale po dvou nesložených výměnách jsme najednou nevěděli, co máme hrát. Ostrava nás deptala svou stabilní hrou, ještě jsme to zkusili v koncovce čtvrtého setu, ale bohužel. Druhá část utkání nám hrubě nevyšla,“ přiznal domácí trenér Martin Hroch.

V úterý 16. listopadu odehrají vysokoškolačky úvodní zápas prvního kola základní části evropského poháru CEV CUP na palubovce bosenského klubu ŽOK Bimal-Jedinstvo Brčko. Hrát se začne v 19 hodin a odveta se uskuteční ve středu 24. listopadu v Olomouci.

VK UP Olomouc - TJ Ostrava 1:3 (23, -18, -16, -24)

Rozhodčí: Peloušek, Trumpeš. Čas: 101 minut. Diváků: 150

VK UP Olomouc: Moscická, Štimacová, Šepeľová, Blancová, Babićová, Silva, libero Gambová. Střídaly: Tinklová, Lazárková.
Ostrava: Zemanová, Pospíšilová, Štrbová, Jedličková, Kotlabová, Nečiporuková, libero Jančová. Střídaly: Bauerová, Kašparová.

Další články