Zde může být vaše reklama.

Snadná výhra doma Volejbalistky VK UP hladce přehrály Přerov

Volejbalistky VK UP hladce přehrály Přerov

foto: Petr Pelíšek

12. 01. 2020 - 11:16

V závěrečném kole dlouhodobé části extraligy hostily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc poslední tým tabulky Přerov. Vysokoškolačky úlohu favorita bez větších potíží zvládly a zdolaly regionálního rivala 3:0.

První tři výměny v olomoucké hale sice patřily poslednímu celku tabulky, poté už ale zápas probíhal podle papírových předpokladů. Univerzita Palackého získala rozhodující převahu v úvodním setu při servisu Burbeljukové (12:7) a i přes občasné výpadky (14:12) zvítězila hladce 25:17.

Začátek druhého dějství přinesl několik divokých bodových přestřelek (4:1, 4:5, 10:6), ve vedení se pak ale usadil domácí celek, jenž už si je nenechal vzít - 25:21 a 2:0.

Třetí sada již ctila předzápasové prognózy. Vysokoškolačky vedly 7:1 a 11:3, nechaly sice protivníka snížit na 13:10, nakonec ale dovolily Přerovu uhrát pouhých patnáct výměn. Obhájce titulu vyprovodil Přerov za 66 minut hry 3:0.

„Zápas dopadl podle očekávání. Vzhledem k několika zraněním a souběhu s juniorskou soutěží jsem měl jen deset hráček do pole. Přestože jsme nemohli domácím konkurovat, jsem rád za aspoň dva slušné sety,“ konstatoval šéf přerovské lavičky Radim Vlček.

„Z naší strany povinné vítězství. Nejsem ale vůbec spokojený s průběhem druhého setu, v němž jsme soupeři darovali vlastními chybami minimálně patnáct bodů. Co mě naopak těší, je to, že zahraniční posily Burbeljuková a Kazačenková opět získávají formu,“ kvitoval domácí kouč Petr Zapletal.

Cestu nadstavbovou částí extraligy zahájí jeho svěřenkyně v sobotu 18. ledna v domácí hale od 17 proti předposlednímu Frýdku-Místku.

VK UP Olomouc - Volejbal Přerov 3:0 (17, 21, 15)

Rozhodčí: Dmejchal, Peloušek. Čas: 66 minut. Diváků: 350.

Olomouc: Dudová, Hodanová, Trnková, Orvošová, Michalíková, Bezhandolská, libero Stavinohová. Střídaly: Burbeljuková, Kazačenková, Ambrožová.
Přerov: Šádková, Oestreichová, Zatloukalová, Kukučová, Davisová, Tinklová, libero Vaňková. Střídaly: Řihošková, Kotlabová.

Další články