Zde může být vaše reklama.

Byl to boj Volejbalistky VK UP jsou ve Final Four

Volejbalistky VK UP jsou ve Final Four

foto: Petr Pelíšek

27. 01. 2021 - 22:22

Volejbalistky VK UP Olomouc postoupily do závěrečného turnaje domácího poháru. Účast ve Final Four si vysloužily domácí výhrou nad Ostravou. Se stejným soupeřem hrály doma v sobotu v extralize a bylo to stejné drama, které Hanačky vyhrály tři jedna na sety.

První set vyhrála Olomouc, druhý hosté a po třetím vedl domácí tým. Čtvrtá sada, to bylo pořádné drama. Hanačky v ní prohrávaly hodně dlouho, bylo to dokonce 12:20. Pak domácí tým zabral a začal rychle mazat ztrátu. První setbol měla Ostrava (23:24), ale pak se dostala poprvé v tomto setu do vedení Olomouc a výhru už nepustila.

Final Four budou 7. a 8. února hostit Teplice, startovat tam budou VK UP Olomouc, Liberec, Olymp Praha a Sokol Šternberk.

„Musím holkám pogratulovat, jak zvládly vygradování dnešního zápasu v jeho čtvrtém setu,“ řekl trenér VK UP Olomouc Petr Zapletal. „Po špatném začátku, kdy jsme prohrávali o deset jedenáct bodů, v sobě našly velkou bojovnost a vůli po vítězství. Bylo to opět extrémně těžké utkání stejně jako předchozí dva duely s Ostravou, což jsme ale věděli. V našem výkonu je ještě spousta rezerv, dnes jsme byli například nedůslední na bloku. Věřím, že do druhé fáze sezony to vypilujeme tak, aby vše gradovalo v play-off,“ podotkl.

V sobotu 30. ledna se Olomoučanky opět vracejí do ligového kolotoče utkáním 9. kola na palubovce Frýdku-Místku. Hrát se začne v 17 hodin.

VK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:1 (22, -21, 11, 24)

Rozhodčí: Peloušek, Ištvanech. Čas: 98 minut
VK UP Olomouc: Madsenová, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, libero Zilbermanová. Střídaly: Kamidinová, Abendroth.
Ostrava: Hrdličková, Kalusková, Žarnovická, Štrbová, Nečasová, Pospíšilová, libero Chevalierová. Střídaly: Zemanová, Jedličková, Bauerová, Vytisková.

Další články