Zde může být vaše reklama.

Jsou bez medaile Volejbalistky VK UP končí čtvrté

Volejbalistky VK UP  končí čtvrté

foto: Petr Pelíšek

22. 04. 2022 - 21:54

Extraligové medaile si volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc v letošní sezoně na krk nepověsí. Po vyčerpávající semifinálové sérii proti Královu Poli už vysokoškolačky nenašly na boj o bronz sílu a po prohře v Liberci podlehly Dukle také doma, tentokrát 0:3. Po promarněném finálovém mečbolu ve čtvrtém utkání s Brnem tak tým VK UP Olomouc končí v lize čtvrtý.

Utkání ještě ani pořádně nezačalo a domácí tým už sčítal první ztráty, když se hned při sedmé výměně zranila smečařka Šepeľová. Univerzita už bez ní sice vedla 5:3, ale hosté rychle otočili (7:11) a pak při podání Blažkové zasadili rozhodující úder (9:11, 9:16). Olomoučanky se pokusily o protiúder (13:17), tím se ale jejich síly v prvním setu vyčerpaly. Liberec po výsledku 16:25 vedl 1:0.

Velmi podobný průběh mělo i druhé dějství; po rychlém vedení domácích (5:3) následoval obrat Dukly (8:12) a Severočešky znovu mířily za dílčí výhrou (14:20). Olomoucká brzda (17:20) zatáhla jen nakrátko, protože Liberec při podání Skrypakové sadu doservíroval - 17:25 a 0:2.

A Hanačky si svůj kalich hořkosti musely před vlastními příznivci vypít až do dna; ve třetí části duelu ztrácely již od samého začátku (1:3, 5:10), po šňůře podání Kvapilové (10:13, 10:17) už měly k obratu velmi daleko a možná i vinou závěrečné rezignace inkasovaly při servisu Šulcové poslední tvrdý direkt (11:17, 11:24). Po výsledku 12:25 a 0:3 bylo o prvních držitelkách ligových medailí v této sezoně rozhodnuto.

„Pořád nás ještě hodně mrzí ztracené semifinále, ale máme medaili a jsme za ni šťastní. Holkám za to gratuluji. Dnes jsme zvládli nervózní začátek zápasu a byli jsme v něm o něco lepší. Domácí pak už asi nenašli morál a já jsem rád za výhru ve třech setech,“ usmíval se trenér Dukly Libor Gálík.

„Strašně těžko se mi to hodnotí, protože jestli se za nějaké utkání této sezony jako trenér stydím, tak je to právě toto poslední. Navíc když jeho průběh, výsledek a náš výkon neodpovídaly tomu, na co tento kádr má. Odhodlání hráček bohužel zůstalo v šatně a když ještě přišlo rychlé zranění naší největší bojovnice Zuzy Šepeľové, nenašel se nikdo, kdo by to na hřišti vzal na sebe. Chyběla energie, nadšení a nasazení a k tomu jsme měly velké problémy na přihrávce. Z toho všeho pramenila naše až příliš hladká porážka,“ smutnil domácí kouč Martin Hroch. 

VK UP Olomouc - VK Dukla Liberec 0:3 (-16, -17, -12)

Rozhodčí: Možnár, Horký. Čas: 63 minut. Diváků: 350.
Olomouc: Silva, Moscická, Babićová, Šepeľová, Blancová, Štimacová, libero Slavíková. Střídaly: Herdová, Tinklová, Kneiflová, Gambová.
Liberec: Skrypaková, Kojdová, Kohoutová, Kvapilová, Šulcová, Blažková, libero Dostálová. Střídala: Kolářová.

Další články