Zde může být vaše reklama.

Nečekaně jednoznačně Volejbalistky VK UP nestačily na Šelmy

Volejbalistky VK UP nestačily na Šelmy

foto: Petr Pelíšek

27. 01. 2020 - 22:13

V přímém přenosu stanice ČT Sport se v dohrávce 20. extraligového kola utkaly volejbalistky vedoucího týmu tabulky VK Brno s druhým týmem v pořadí Univerzitou Palackého Olomouc. Vysokoškolačky tahaly po většinu zápasu za kratší konec a z jihu Moravy se vracejí s až nečekaně jednoznačnou porážkou 0:3.

Po vyrovnaném úvodu prvního setu se jako první bodově utrhly domácí hráčky, které po servisech exolomoucké Janečkové zvýšily z 11:9 na 15:9. A když přišla další šňůra „Šelem“ při podání Mikyskové (16:11, 20:11), bylo o osudu první sady prakticky rozhodnuto; Brno ji nakonec i přes snahu vysokoškolaček o dotažení s přispěním servisů střídající Orvošové (22:15, 22:19) získalo poměrem 25:21.

Také na začátku druhého dějství se těsné vedení přelévalo ze strany na stranu a opět to byly domácí volejbalistky, které šly do výraznějšího vedení, a to při podání Wolowiczové (8:8, 12:8). Tentokrát ale náskok Brňankám nevydržel a univerzita s pomocí servisu Michalíkové skóre otočila na 15:16. Další nápor „Šelem“ přišel v koncovce opět s Wolowiczovou na podání (18:18, 21:18) a lídr extraligy už tentokrát výhodu zužitkoval - znovu 25:21 a 2:0.

Olomoučanky měly rázem poslední šanci na opravu a v úvodu třetího setu se snažily převzít iniciativu (4:6). Brno však jejich tlak ustálo a samo zavelelo do útoku (10:10, 14:10). Stav 17:11 už byl pro hosty kritický a vysokoškolačky již na obrat nenašly dost sil. Brno zvítězilo 25:18 a po hladké výhře 3:0 navýšilo svůj náskok na čele tabulky.

„Soupeř hrál velmi dobře, zatlačil nás servisem, dával hodně es a tam byl podle mě klíč k výsledku. Musíme dál trénovat a připravit se na další utkání,“ uvedl trenér Olomouce Petr Zapletal.

„Z obou stran to byl dost nervózní. Když šlo do tuhého, tak jsme to ustáli lépe, uhráli jsme těžké balony a soupeře jsme ubránili,“ řekl vítězný kouč Ondřej Boula

První únorovou sobotu se Olomoučanky představí domácímu publiku v tradičním čase od 17 hodin proti pražskému Olympu.

VK Brno - VK UP Olomouc 3:0 (21, 21, 18)

Rozhodčí: Grabovský, Kovář. Čas: 74 minut. Diváků: 640.

Brno: Nováková, Janečková, Svobodníková, Mikysková, Polášková, Wolowiczová, libero Chlumská. Střídaly: Sklenářová, Benediktová.
Olomouc: Hodanová, Trnková, Burbeljuková, Michalíková, Bezhandolská, Dudová, libera Stavinohová, Kulová. Střídaly: Handleyová, Orvošová, Kazačenková, Strušková.

Další články