Zde může být vaše reklama.

To bylo drama! Volejbalistky VK UP Olomouc na pět setů s Olympem

Volejbalistky VK UP Olomouc na pět setů s Olympem

foto: Petr Pelíšek

19. 09. 2020 - 22:49

Volejbalistky VK UP Olomouc hrály v prvním extraligovém kole doma proti pražskému Olympu. A bylo to drama plné zvratů, které nakonec v tie-breaku vyhrál olomoucký týmy.

„Utkání bylo skvělou reklamou na ženský volejbal. K tomu to byl první zápas sezony, který bývá obvykle velmi nervózní, protože soupeři nevědí, co od sebe mají čekat. Obě družstva se toho zhostila na výbornou a nebála se jít do výměn naplno. Pro nás bylo trochu paradoxní, že když jsme v koncovce vedli, tak jsme set vždy ztratili. Konečný výsledek mohl být jakýkoliv, mohli jsme zvítězit 3:0, ale také nakonec prohrát. Soupeř byl výborný, určitě je to jeden z aspirantů na titul. Nám utkání ukázalo, jak a na čem pracovat dál,“ řekl trenér VK UP Olomouc Petr Zapletal.

„Na první ligové kolo to byl báječný volejbal. I s ohledem na to, že příprava byla hodně omezená a kluby měly málo šancí odehrát přípravné zápasy. My jsme mohli jet po třetím setu domů, ale také vyhrát za dva body. Pro nás byl velmi důležitý závěr druhého setu, kdy jsme dokázali otočit stav 18:23 v náš prospěch. Byla to hra dvou vyrovnaných týmů, divákům se určitě musela líbit a podle statistik tentokrát obrana převažovala nad útokem,“ řekl trenér Olympu Praha Stanislav Mitáč.

VK UP Olomouc - PVK Olymp Praha 3:2 (25:22, 23:25, 25:19, 22:25, 15:13)

Rozhodčí: Spáčil, Kubinec. Diváků: 200.
VK UP Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídala: Ambrožová. Trenér Petr Zapletal.
Olymp Praha: Smutná, Boušková, Purchartová, Kocmanová-Havlíčková, Hodanová, Šimáňová, libero Pešková. Střídaly: Brichtová, Komárková. Trenér Stanislav Mitáč.

Další články