Zde může být vaše reklama.

Final Four v Brně Volejbalistky VK UP Olomouc obhajují vítězství

Volejbalistky VK UP Olomouc obhajují vítězství

foto: volejbalolomouc.cz

07. 02. 2020 - 15:30

Už tento víkend bude hala v brněnské Vodově ulici znovu hostit závěrečný turnaj Českého poháru ve volejbalu žen. O pohárovou trofej se zde poperou čtyři elitní extraligové týmy. Mezi účastníky Final Four se letos kromě Olomouce, Olympu Praha a Prostějova probojoval nově také Liberec. 

Hlavním pořadatelem turnaje je stejně jako v předchozích dvou letech volejbalový klub KP Brno. „Jsme moc rádi, že pořadatelství bylo opět přiděleno nám. Věříme, že si všechna zúčastněná družstva i diváci, kteří na Vodovu dorazí, Final Four Českého poháru co nejvíce užijí,“ uvedl prezident KP Brno Richard Wiesner.

Turnaj odstartuje v sobotu 8. února v 15.30 semifinálovým utkáním mezi VK UP Olomouc a Duklou Liberec. Ve druhém semifinále nastoupí proti sobě od 18 hodin Prostějov a Olymp Praha. Vítězové se o pohár poperou v nedělním finále, které začne na Vodově v 18.05. Hrát se bude v neděli také o třetí místo, a to od 15 hodin. „I v letošním roce jsme zvolili tento formát soutěže se závěrečným turnajem čtyř nejlepších, který je atraktivní pro diváky. Královo Pole je ideálním místem pro konání Final Four, proto bylo pořadatelství znovu přiděleno právě tomuto klubu,“ řekl předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta.

V loňském roce se ze zisku Českého poháru radovala Univerzita Palackého Olomouc, která ve finále porazila Prostějov. Olomoucký tým bude letos ve Final Four bojovat pod taktovkou nového kouče Petra Zapletala: „Minulý rok jsme Český pohár vyhráli, takže ho teď budeme obhajovat. Neskrývám, že máme nejvyšší ambice. Je to koneckonců jeden z našich cílů, který jsme si s týmem vytyčili před sezonou,“ uvedl olomoucký trenér. Prvenství v Českém poháru by si ale rád zopakoval i Prostějov, který vítěznou trofej z této soutěže zvedl nad hlavu před dvěma lety. „My vstupujeme do každého utkání s tím, že ho chceme vyhrát. To znamená, že chceme o víkendu v Králově Poli zvítězit ve dvou zápasech,“ avizoval kouč Prostějova Ľubomír Petráš.

Olymp Praha se do závěrečného turnaje v Českém poháru probojoval už v loňském roce a opětovné účasti si cení i letos. „Jsme moc rádi, že si Final Four znovu zahrajeme. Byl to jeden z našich cílů této soutěžní sezóny. Určitě bychom chtěli získat jednu z medailí,“ uvedl hlavní trenér Olympu Praha Stanislav Mitáč.

Svou premiéru ve Final Four si odbude Liberec. „V naší velmi krátké historii ženské části Dukly Liberec je to pro nás první Final Four. Tím pádem velký úspěch je pro nás už postup do tohoto závěrečného turnaje, ale cíle Dukly jsou vždy ty nejvyšší. To znamená, že budeme bojovat a prát se o vítězství,“ dodal liberecký kouč Libor Gálík.

Vstupenky na Final Four Českého poháru se prodávají v kanceláři volejbalového klubu KP Brno ve Vodově ulici a stojí na jednotlivé hrací dny 100 Kč. K dispozici budou také na místě. Zakoupit je možné za 150 Kč i vstupné na celý víkend. Děti a mládež do 16 let mají vstupné zdarma.

Program Final Four Českého poháru:
Sobota 8. února
15.30 Olomouc – Liberec
18.00 Olymp – Prostějov
Neděle 9. února
15.00 o 3. Místo
18.05 finále

Další články