Zde může být vaše reklama.

Příprava pokračuje Volejbalistky VK UP Olomouc porazily elitní polský klub

Volejbalistky VK UP Olomouc porazily elitní polský klub

foto: Petr Pelíšek

29. 08. 2020 - 09:29

Prvními soupeřkami volejbalistek Univerzity Palackého Olomouc v rámci letní přípravy na novou sezonu byly hráčky elitního polského klubu Bielsko-Biala. S týmem z ligy, která patří k nejlepším v Evropě, odehrály vysokoškolačky na jeho půdě dva duely, v nichž jednou prohrály 1:3 a jednou zvítězily stejným poměrem.

„V Polsku jsme odehráli dva kvalitní přípravné zápasy proti skvělému soupeři. V tom prvním jsme byli dva sety v základní sestavě vyrovnaným protivníkem a za stavu 1:1 jsme po dohodě s domácími nasadili do dalších sad především juniorky a kadetky. Výsledek 1:3 byl tedy očekávatelný, přesto jsem s naším projevem spokojen,“ hodnotil kouč VK UP Petr Zapletal.

Pro druhé střetnutí už měl olomoucký kormidelník k dispozici pouze desítku hráček ženského týmu, protože jejich mládežnické kolegyně odjely na vlastní přípravný turnaj. „Proto jsme druhý zápas odehráli prakticky v základní šestce a výsledkem byla výhra 3:1. „Šlo o velmi bojovný zápas, v němž se potvrdilo, že se nám povedlo postavit velice cílevědomý a odhodlaný tým, což byl náš záměr. Holky se daly rychle spolu dohromady a komunikují i na trénincích, což mě moc těší. Jsem zvědavý, co vše spolu dokážeme,“ těší se Zapletal.

Další přípravné duely čekají Olomoučanky v domácím prostředí 3. a 4. září, kdy přivítají stejného soupeře, tedy polský celek Bielsko-Biala.

Další články