Zde může být vaše reklama.

Jasná záležitost Volejbalistky VK UP Olomouc porazily Frýdek hladce

Volejbalistky VK UP Olomouc porazily Frýdek hladce

foto: Petr Pelíšek

20. 01. 2022 - 21:08

V předehrávce 21. kola extraligy hostily volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc předposlední tým tabulky Sokol Frýdek-Místek. Vysokoškolačky oslabený celek soupeře nešetřily a za necelou hodinu zvítězily 3:0.

Hosté přijeli do Olomouce jen se sedmi aktivními hráčkami, a tak musela do dresu i jejich trenérka a někdejší vynikající volejbalistka Alexandra Dedková. Do základní sestavy se však nenominovala, takže jen z lavičky sledovala vyrovnaný úvod střetnutí, který trval do stavu 11:10. Pak se na servis postavila olomoucká Moscická a také díky ní to bylo 16:10. Univerzita svůj náskok dále navyšovala (19:11) a po výsledku 25:18 vedla 1:0.

Druhé dějství už přineslo výraznější převahu domácího favorita, který byl od počátku v tlaku (4:1, 9:5), své vedení postupně navyšoval a zvítězil ještě výrazněji 25:15.

A nápor Olomouce pokračoval i po pauze; při podání Kneiflové šla univerzita hned do trháku (2:1, 7:1) a opět nedala Frýdku-Místku šanci na přiblížení (13:5, 22:10). Vysokoškolačky deklasovaly soupeře 25:11 a v předehrávce 21. ligového kola zvítězily za necelou hodinu 3:0.

„Určitě jsme v Olomouci úplně nepropadly a místy jsme i vzhledem k naší situaci dokázaly vzdorovat. Musíme si to vzít za příklad, uzdravit tým a pokračovat v práci,“ plánuje trenérka Frýdku-Místku Alexandra Dedková.

„Připravovali jsme se na tým, který nám minule dělal problémy. Bohužel marodka hosty hodně ovlivnila, takže zápas tím byl značně poznamenán. Jsem rád, že jsme poslední tři duely zvládli, protože nás teď čeká těžká série s Libercem, v Českém poháru a pak proti Královu Poli. Věřím, že budeme dobře připraveni,“ hledí do budoucna domácí kouč Martin Hroch.

Další extraligový zápas odehraje univerzita v sobotu 29. ledna, kdy se od 18 hodin představí na palubovce Dukly Liberec.

VK UP Olomouc - TJ Sokol Frýdek-Místek 3:0 (18, 15, 11)

Rozhodčí: Peloušek, Kovář. Čas: 59 minut. Diváků: 150.
Olomouc: Herdová, Moscická, Babićová, Šepeľová, Blanco, Štimacová, libero Kulová. Střídala: Kneiflová.
Frýdek-Místek: Mitrega-Mamicová, Kavková, Petrová, Krejčí, Tkáčová, Radulovićová, libero Teperová.

Další články