Zde může být vaše reklama.

Derby zůstalo doma Volejbalistky VK UP Olomouc porazily hladce Přerov

Volejbalistky VK UP Olomouc porazily hladce Přerov

foto: Petr Pelíšek

22. 11. 2020 - 19:41

Po obnovení soutěží po koronavirové pauze se v extraligovém derby střetly volejbalistky Olomouce a Přerova. V hanáckém derby slavil snadné vítězství favorit, jenž po necelé hodině hry smetl svého soupeře 3:0.

V úvodním setu se domácí favorit ihned dostal do vedení (5:2, 9:4), které postupně navyšoval (17:8) a výsledkem bylo konečné vítězství o deset míčů. Podobně se vyvíjelo také druhé dějství (7:3, 11:5) a Přerov tentokrát uhrál dokonce o jeden bod méně. A obraz hry se nezměnil ani ve třetím dějství. Za stavu 3:0 přišel první oddechový čas hostů, ten ovšem průběh nezvrátil. Po výsledku 25:12 a 3:0 bylo hotovo.

„Z našeho pohledu se jednalo o povinné vítězství, soupeř nás při vší úctě k němu příliš neprověřil. Holky odehrály utkání koncentrovaně a velmi dobře útočně. Útok na 54 procentech je prakticky na úrovni mužských soutěží,“ řekl Petr Zapletal, trenér VK UP Olomouc.

„Zápas dopadl tak, jak asi měl. Rozhodně se nechci vymlouvat na současnou situaci. Byli jsme ve všech činnostech horší než soupeř. Možná bychom si všichni měli uvědomit, co je to profesionální přístup,“ řekl Radim Vlček, trenér Přerova,

VK UP Olomouc – Volejbal Přerov 3:0 (25:15, 25:14, 25:12)

Rozhodčí: Trumpeš, Velinov. Hráno bez diváků

VK UP Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepič, Schlegel, Madsen, libero Zilberman. Střídala: Kamidinová.
Přerov: Zatloukalová, Polášková, Boudová, Diatková, Šádková, Benediktová, libero Kulová. Střídaly: Kotlabová, Dlouhá, Semerádová.

Další články