Zde může být vaše reklama.

Výhra před pohárem Volejbalistky VK UP Olomouc porazily Olymp

Volejbalistky VK UP Olomouc porazily Olymp

foto: Petr Pelíšek

01. 02. 2020 - 22:14

Po porážce na palubovce lídra extraligy VK Brno si volejbalistky VK UP Olomouc chtěly
v 21. soutěžním kole doma spravit chuť na pražském Olympu. Univerzita sice s tradičním rivalem ztratila druhý set utkání, nakonec ale zvítězila 3:1.

Domácí tým předvedl dravý nástup do zápasu (3:0, 7:2), jenže poté se hra vyrovnala (10:9)
a přes další krátké bodové vzepětí Olomouce (15:10, 17:12) přišlo brzy i vyrovnání skóre (18:18). Přesto šla do koncovky s mírným náskokem univerzita, Olymp ještě přinutil domácího kouče k oddechovému času (23:19, 23:21), víc už ale v této části nestihl - 25:21.

Začátek druhého dějství byl vyrovnaný, v prostřední části však Pražankám vyšly dvě bodové série při servisech Smutné (10:9, 10:13) a Denysovové (12:13, 12:18) a s favoritem bylo zle. Vysokoškolačky ještě vykřesaly jiskru naděje (15:18), tu ale rázně uhasila podávající Purchartová (15:23). Po vcelku jednoznačném výsledku 17:25 bylo srovnáno na 1:1.

Takový průběh Olomoučanky zdravě vybudil, po úvodních servisech Trnkové to bylo rychle 4:0 a demolici Olympu pak dokonala Hodanová, která na podání vydržela hned sedm výměn (10:6, 17:6). Univerzita Palackého zvítězila vysoko 25:13 a vedla 2:1.

Navíc úvod čtvrté sady tu třetí přesně kopíroval a po servisech Hodanové to bylo opět 4:0. Tím však podobnost skončila. Pražanky rychle srovnaly (7:7) a dlouho nepouštěly protivníka do více než čtyřbodového náskoku. Až za stavu 20:14 pro domácí se zdálo být rozhodnuto, jenže Olymp znovu několikrát stáhl na hratelný tříbodový rozdíl. Druhý tým tabulky však situaci ustál a po výhře 25:21 a celkově 3:1 si připsal všechny tři body.

„Neodehráli jsme i přes porážku špatné utkání,“ mínil trenér Pražanek Stanislav Mitáč.
V prvním, druhém i čtvrtém setu byly k vidění velmi dobré extraligové momenty na obou stranách. My jsme vysloveně propadli jen v tom třetím. Náš hlavní problém byl ale v tom, že jsme ve všech sadách, které jsme ztratili, brzy prohrávali o několik bodů, což se špatně dohání. Poté, co jsme v pondělí v televizi viděli, že Olomouc není úplně v pohodě, jsme toho chtěli využít a znepříjemnit to domácím ještě víc, to se nám ale nepovedlo,“ konstatoval zkušený kouč Olympu.

„Za nás spokojenost s vítězstvím i s tím, že kromě druhého setu, kdy jsme odešli na útoku, holky příkladně bojovaly. Od třetího setu jsme si pomohli servisem a vrátili se do hry. Pochvala za koncentrovaný výkon patří celému týmu. Teď už se budeme soustředit na pohár, kde je naším cílem obhajoba loňského triumfu,“ vyhlásil šéf olomoucké lavičky Petr Zapletal.

A do závěrečné fáze letošního ročníku Českého poháru vstoupí jeho svěřenkyně už příští víkend. V sobotním semifinále změří v Brně ve Vodově ulici od 15.30 hodin síly s Duklou Liberec a podle výsledku tohoto duelu je bude v neděli čekat buď od 15 hodin souboj o třetí místo, nebo ve čtvrt na sedm večer před televizními kamerami pohárové finále.

VK UP Olomouc - PVK Olymp Praha 3:1 (21, -17, 13, 21)

Rozhodčí: Slezák, Spáčil. Čas: 93 minut. Diváků: 450.

Olomouc: Hodanová, Trnková, Orvošová, Michalíková, Strušková, Dudová, libero Kulová. Střídala: Handleyová.
Olymp: Komárková, Šimáňová, Smutná, Denysovová, Purchartová, Staňková, libero Pešková. Střídaly: Ovečková, Kalhousová.

Další články