Zde může být vaše reklama.

Jsou v semifinále Volejbalistky VK UP Olomouc postoupily hladce

Volejbalistky VK UP Olomouc postoupily hladce

foto: Petr Pelíšek

11. 03. 2021 - 22:53

Volejbalistky VK UP Olomouc naplnily ve čtvrtfinálové sérii extraligy proti KP Brno roli favorita. Vyhrály hladce 3:0 na zápasy, postup potvrdily dnes doma. V semifinále mají Hanačky za soupeře pražský Olymp.

První set po vyrovnaném začátku nakonec vyzněl pro domácí poměrně jasně. Druhá sada byla vyrovnanější až do konce, její závěr se povedl lépe hostům a bylo srovnáno. Brno pak dobře začalo i třetí set, ale pak Olomouc zabrala a znovu se ujala vedení. A pak ve čtvrtém setu také zápas ukončila.

 „Gratuluji Olomouci k postupu. Soupeř byl lepší dnes i v celé sérii a zaslouženě postoupil,“ řekl trenér Brna Matúš Kalný.

„Už jsem to říkal dříve, teď už se nehraje na krásu, ale na vítězství. Dnes to byl z obou stran nejhorší volejbal s řadou výkyvů, důležitá je však výhra a postup. Opět jsme si pomohli servisem tak jako v celé sérii, a to rozhodlo,“ řekl trenér VK UP Olomouc Petr Zapletal.

Semifinálová série s Olympem Praha začne v hlavním městě v sobotu 20. března.

VK UP Olomouc - VK Královo Pole 3:1 (14, -20, 14, 16)

Rozhodčí: Kubinec, Trumpeš. Čas: 87 minut. Hráno bez diváků.

VK UP Olomouc: Kneiflová, Valková, Schlegelová, Stümpelová, Pilepičová, Nová, libero Zilbermanová. Trenér Petr Zapletal.
Královo Pole: Dolotovová, Pavlíková, Judlová, Šunderlíková, Bairdová, Koulisiani, libero Digrinová. Střídaly: Pelikánová, Hobbsová, Grabovská, Stráská. Trenér Matúš Kalný.

Další články