Zde může být vaše reklama.

Třísetová prohra Volejbalistky VK UP Olomouc začaly Ligu mistryň špatně

Volejbalistky VK UP Olomouc začaly Ligu mistryň špatně

foto: Petr Pelíšek

24. 11. 2020 - 22:50

Prohrou skončilo první vystoupení volejbalistek VK UP Olomouc v Champions League po třiadvaceti letech. Polský Chemik Police přehrál vysokoškolačky na pohárovém turnaji v italské Novaře 3:0 na sety. Druhý zápas turnaje čeká Univerzitu Palackého už ve středu 25. listopadu, kdy se od 17.30 hodin střetne s domácím celkem a posledním vítězem Ligy mistryň Igor Gorgonzola Novara.

Olomoucký tým začal proti sedminásobným polským mistryním dobře, vedl 5:3 a naposledy ještě 9:8. Jenže to už se favorit postupně rozehříval (9:11) a za stavu 10:13 přinutil trenéra Hanaček k prvnímu oddechovému času. I po něm však náskok Chemiku narůstal a výsledkem byla prohra 18:25. Druhý set měl velmi podobný průběh - rychlé, ale těsné vedení Olomouce a následný obrat. A do třetice nadějný začátek vysokoškolaček, jenže ze stavu 2:0 ve třetím dějství to bylo rychle 4:6 a poté 6:10. Vcelku sympaticky hrající lídr české extraligy se sice snažil, na favorita to ale nestačilo.

„Už jsme hráli daleko lepší zápasy, nebyl to z naší strany ideální výkon. Největší rozdíl byl v útoku a na blocích. Soupeř byl lepší, má svou velkou kvalitu a hodně nás dnes ničil i servisem. Škoda že jsme nebyli sebevědomější a nevěřili si víc. Na tom musíme do dalších dvou zápasů turnaje zapracovat a na utkání s Polkami rychle zapomenout. Nečeká nás však vzhledem ke kvalitám protivníků vůbec nic snadného,“ řekl Petr Zapletal, trenér VK UP Olomouc.

VK UP Olomouc - Grupa Azoty Chemik Police 0:3 (-18, -19, -18)

Rozhodčí: Boulangerová (Belgie), Wolf (Švýcarsko). Čas: 67 minut. Hráno bez diváků.
VK UP Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídala: Kulová.
Police: Kowalewská, Łukasiková, Kąkolewská, Brakočevićová, Mędrzyková, Wasilewská, libero Maj-Erwardtová. Střídala: Połećová.

Další články