Zde může být vaše reklama.

Jdou na třetí místo Volejbalistky VK UP Olomouce porazily Šelmy

Volejbalistky VK UP Olomouce porazily Šelmy

foto: Petr Pelíšek

20. 02. 2021 - 23:37

V 11. kole extraligy volejbalistek hostila v tabulce čtvrtá Univerzita Palackého Olomouc jen o skóre lepší VK Šelmy Brno. Dramatický duel se lámal ve vyrovnaných koncovkách třetího a čtvrtého setu. A z výhry 3:1 se nakonec radovaly domácí vysokoškolačky, které se tak dostaly před svého soupeře.

Olomoučanky zahájily honbu za návratem na vyšší pozice v tabulce hned od začátku zápasu, první sadu vyhrály 25:20. Úvod druhé sice domácímu celku utekl, ale pak Hanačky zabraly a po výsledku 25:19 vedly už 2:0. Zatímco první dva sety měly vcelku pod kontrolou Olomoučanky, ve třetím se strhla bitva, po které Brno stáhlo na 2:1. V dramatickém závěru čtvrtého setu pak vše rozhodla třemi parádními servisy domácí Nová, po jejíž kanonádě to bylo 25:22 a celkově 3:1 pro domácí tým.

„Byl to těžký zápas se silným soupeřem, který se opíral o vysoké bloky. Nám první dva sety vycházela taktika, ale potom hosté zlepšili občas i se štěstím obranu, my jsme nebyli dost trpěliví a začali dělat chyby. To nás mohlo stát bod a možná i dva. Děkuji holkám, že to nakonec zvládly, a jsem moc rád za tři body,“ řekl Lukáš Míček, který se z pozice asistenta posunul kvůli nemoci hlavního trenéra Petra Zapletala

Ještě před začátkem play-off čeká Olomoučanky dohrávka 14. kola extraligy, v níž se univerzita představí v pátek 26. února od 17 hodin na palubovce brněnského Králova Pole.

VK UP Olomouc - VK Šelmy Brno 3:1 (20, 19, -22, 22)

Rozhodčí: Slezák, Trumpeš. Čas: 96 minut. Hráno bez diváků.

VK UP Olomouc: Madsenová, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, libero Zilbermanová.
Brno: Širůčková, Šmídová, Faltínová, Marková, Horká, Sklenářová, libero Chlumská. Střídaly: Mikysková, Podhrázká.

Další články