Zde může být vaše reklama.

Krátký proces Volejbalistky VK UP potřebovaly na Krpole hodinku a kousek

Volejbalistky VK UP potřebovaly na Krpole hodinku a kousek

foto: Petr Pelíšek

05. 03. 2021 - 23:12

Hladký, rychlý a jasný vstup do extraligového play-off mají za sebou volejbalistky VK UP Olomouc. Doma předčily Královo Pole, k třísetové výhře potřebovaly jen pětašedesát minut a v sérii vedou 1:0 na zápasy.

Hned od začátku nenechal domácí tým nic náhodě a servis po servisu, míč za míčem, šel za nakonec jasnou výhrou. Brňanky hledaly jen těžko nějaké protizbraně. A rychle vedly dva nula na sety. Ve třetí sadě hostující celek trošku zazlobil, ovšem na jasné domácí výhře to nemohlo nic změnit.

„Soupeř velmi dobře podával a my jsme se nedostali do rytmu na útoku. Z průměrného příjmu jsme pak útočili nejčastěji do dvojbloku. Gratuluji domácím, série ale pokračuje,“ řekl trenér Brna Matúš Kalný.

„Z naší strany to byl velmi dobře takticky zvládnutý zápas. Co jsme si řekli, to holky splnily. Dařil se nám výborně servis a také příjem. Teď však musíme na toto utkání zapomenout a připravit se na druhý duel v Brně, kde to budeme mít vzhledem k cizímu prostředí těžší,“ řekl trenér VK UP Petr Zapletal.

Druhý čtvrtfinálový zápas se hraje v pondělí 8. března od 18.30 v Brně.

VK UP Olomouc - VK Královo Pole 3:0 (10, 13, 17)

Rozhodčí: Ištvanech, Slezák. Čas: 65 minut. Hráno bez diváků.

VK UP Olomouc: Valková, Schlegelová, Stümpelová, Pilepičová, Nová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídala: Lazárková. Trenér Petr Zapletal.
Královo Pole: Grabovská, Pavlíková, Koulisiani, Šunderlíková, Bairdová, Stráská, libero Digrinová. Střídaly: Dolotovová, Hobbsová, Judlová, Bukovská. Trenér Matúš Kalný.

Další články