Zde může být vaše reklama.

Porazily Brno Volejbalistky VK UP přerušily šňůru porážek

Volejbalistky VK UP přerušily šňůru porážek

foto: Petr Pelíšek

18. 10. 2021 - 08:34

V sérii zápasů s těžkými soupeři pokračují volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Po utkáních v Ostravě, s Olympem a v Liberci hostily vysokoškolačky v 7. kole extraligy brněnské Šelmy a po třech prohrách v řadě konečně zabraly. I přes ztracený úvodní set zvítězily nad brněnským celkem 3:1.

V Olomouci v prvním setu Šelmy vystrčily drápy a záhy vedly 7:2. Ovšem domácí hráčky se nevzdaly a srovnaly na 7:7. Dva úspěšné bloky soupeře donutily trenéra Olomoučanek Hrocha k využití timeoutu. Skóre se chvíli přelévalo ze strany na stranu, až do stavu 19:20. Poté Šelmy nasadily k trháku a ukončily první dějství za stavu 21:25.

Vyrovnaný začátek druhého setu dlouho nevydržel, na podání přišla domácí Šmídová a zaznamenala první delší šňůru servisů. Poté si Brno vzalo svůj první oddechový čas. Další tlak domácích na podání ale vyústil do stavu 17:9 a do druhého timeoutu. Pohodu domácích v druhém setu trochu pokazila série hostů, která se zastavila až na stavu 21:16. Koncovku setu si ovšem Olomoučanky pohlídaly a zvítězily 25:17.

Třetí set byl kopií toho druhého, opět byl k vidění velký tlak na servisu až do stavu 12:5. Ani timeouty Brna nepomohly k zastavení domácích hráček, které vyhrály 25:18.

Také třetí dějství zahájila univerzita ve velkém stylu a brzy vedla 4:2 a 14:10. Za stavu 17:11 byl nucen domácí trenér Hroch použít svůj první oddechový čas v tomto setu, aby zastavil Komárkovou na servisu. Do koncovky čtvrtého setu šly ovšem Olomoučanky s vedením 20:16 a náskok si udržely až do konce setu. Po vítězství 25:20 vyhrály Hanačky i celý zápas 3:1.

„Začíná být standardem, že po prvním setu, který hrajeme dobře, se složíme a přestaneme být agresivní, přestaneme do toho šlapat, ubereme na servisu a vlastními chybami dovolíme soupeři, aby se rozehrál. Ten pak odehrál velice slušný zápas, začal nás tlačit servisem a my jsme se za zbylé tři sety nedostali do hry,“ řekl šéf brněnské lavičky Ondřej Boula.

„V prvním setu jsme zase nepochopitelně začali zakřiknutě. Soupeř nás zatlačil servisem, neměli jsme přihrávku, takže hra středem nefungovala. Nahrávačka neměla hru srovnanou, nevěděla moc, co má hrát, až po vystřídání nahrávaček se hra uklidnila. I příchod Kneiflové byl velice pozitivní, protože pomohla na servisu. Do spokojenosti to má hodně daleko, ale myslím si, že v této sestavě, ve které jsme nastoupili, tak jsme si uhráli svoje a tři body jsme si zasloužili,“ konstatoval domácí kormidelník Martin Hroch.

Také v dalším ligovém utkání se Olomoučanky představí před vlastním publikem. Ve čtvrtek 21. října budou v odloženém duelu 3. soutěžního kola hostit od 18 hodin Sokol Šternberk.

VK UP Olomouc - VK Šelmy Brno 3:1 (-21, 17, 18, 20)

Rozhodčí: Kubinec, Ištvanech. Čas: 103 minut. Diváků: 230

VK UP Olomouc: Babićová, Gambová, Moscická, Štimacová, Šepeľová, Blancová, libero Kulová. Střídaly: Šmidová, Kneiflová.
Brno: Faltínová, Podhrázká, Mikysková, Komárková, Širůčková, Nováková, libero Chevalierová. Střídaly: Mokrá, Borovcová, Pluhařová, Benediktová.

Další články