Zde může být vaše reklama.

Extraligová dohrávka Volejbalistky VK UP prohrály na Olympu

Volejbalistky VK UP prohrály na Olympu

foto: Petr Pelíšek

13. 02. 2021 - 22:56

V dohrávaném 10. kole UNIQA extraligy žen byla největší pozornost upřena na zápas Olympu s Olomoucí. Pražanky oplatily soupeřkám porážku z úvodu letošní sezóny a vyhouply se v průběžné extraligové tabulce na druhou příčku.

Olymp začal velmi rozpačitě – dvě nevynucené chyby, dvě poloesa – a za stavu 1:6 si musel domácí trenér Mitáč vzít oddechový čas. Olymp ale rychle snížil při servisu Purchartové na 5:7. Souboj tvrdých servisů pokračoval, ale Olymp se na rozdíl od Olomouce dopouštěl i dalších chyb a náskok soupeře hrozivě narůstal 9:16, 11:17. Potom ale zavelela ke zteči Aneta Havlíčková a Olympu se podařilo stáhnout na dva body a následně se dostal i do vedení 19:18. Za stavu 23:21 Olymp dvakrát útočil na setbol, ale toho se nedočkal a rychle měla setbol Olomouc. Ovšem úplnou koncovku měla v rukou domácí kapitánka Šimáňová a domácí hráčky první set urvaly poměrem 27:25.

Druhý set začal excelentně na servisu Lucka Smutná a Olymp rychle vedl 5:0. Oba týmy bojovaly na plný plyn, tvrdé útoky střídala skvělá hra v poli s minimem chyb. Olomouc trpělivou hrou stahovala náskok Olympu a za stavu 20:19 šla poprvé do vedení v setu. V koncovce druhého setu byla Olomouc bezchybná a od stavu 20:20 uhrála pět bodů v řadě a vyrovnala stav na 1:1 na sety.

Do třetího setu lépe vstoupila Olomouc, 4:0. Domácí tým bojoval, ale soupeř byl proti – většinu útoků vyčapával v poli a na straně Olympu se začaly kupit chyby. Olomouc chvilkové zaváhání nekompromisně využila a šla do vedení 14:7. Ve většině delších výměn měly hráčky z Hané navrch, a i proto vedly 17:12. Ovšem slabší chvilka přišla i na Olomouc a rázem bylo srovnáno na 19:19. Olymp poprvé šel do vedení za stavu 20:19. Rozhodujícím momentem byla dlouhá výměna, po které šel Olymp do vedení 23:20. Koncovka třetího setu téměř stejná jako v setu předchozím, jen s tím rozdílem, že si oba týmy vyměnily role.

Skvělý volejbal pokračoval i v setu čtvrtém. Domácí Olymp i díky několika blokům vedl 9:6. Olymp držel vysokou výkonnost a později vedl i 12:7 a 17:11. Na olomoucké hráčky možná dolehl i náročný herní program posledních dnů a tak skvěle hrající Olymp si vítězství nenechal ujít.

„Těžko se mi to hodnotí. První set jsme dobře rozehráli, do poloviny setu jsme byli lepším týmem. Potom jsme přestali přihrávat. Druhý set jsme si vyhráli zaslouženě, třetí byl kopií prvního, když jsme vedli o sedm, osm bodů, ale sami jsme si to nedohráli nedůslednou hrou na přihrávce a v obraně, V posledním setu již byl samozřejmě Olymp na koni, my jsme byli psychicky dole a ani bojovností jsme to nezvládli,“ řekl trenér VK UP Olomouc Petr Zapletal.

V sobotu 20. února se olomoucké volejbalistky vrátí po několika venkovních zápasech na domácí palubovku v utkání 11. extraligového kola proti týmu VK Brno. Hrát se bude od 17 hodin.

PVK Olymp Praha - VK UP Olomouc 3:1 (25, -20, 21, 17)

Rozhodčí: Vachutka, Trumpeš. Čas: 100 minut. Hráno bez diváků.

Olymp: Šimáňová, Smutná, Hodanová, Purchartová, Kocmanová-Havlíčková, Neumannová, libero Pešková. Střídaly: Komárková, Honzovičová.
VK UP Olomouc: Madsenová, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, libero Zilbermanová. Střídaly: Lazárková, Kneiflová.

Další články