Zde může být vaše reklama.

Semifinále play-off Volejbalistky VK UP první duel prohrály

Volejbalistky VK UP první duel prohrály

foto: Petr Pelíšek

04. 04. 2022 - 15:00

Semifinále play-off UNIQA volejbalové extraligy žen 2021/22 odstartovalo a hned na úvod se zrodilo překvapení. Z Liberce si zasloužené vítězství odvezly volejbalistky Prostějova. Špatně nezačaly ani olomoucké vysokoškolačky na palubovce Králova Pole, ale postupem času přebraly otěže utkání do svých rukou domácí Brňanky a dovedly utkání do vítězného konce.

Do zápasu vlétla lépe Olomouc, Královo Pole však na její vedení 1:7 dokázalo zavčas zareagovat a při servisu Magdy Bukovské otočilo na 9:7. Fanoušci pak sledovali napínavou bitvu o každý míč, ve které Olomouc srovnala na 13:13 a s domácími držela krok (18:18). Brnu se vzápětí podařilo připsat tři body v řadě i díky esu Hany Judlové (21:18) a Olomouc zastavila hru oddechovým časem. Hostující hráčky závěr ještě zdramatizovaly, když srovnaly na 23:23, z těsného vítězství 25:23 se ale nakonec přece jen radovalo Královo Pole. 

Druhé dějství mělo v úvodu totožný scénář, když Olomouc znovu rychle utekla na 2:7. Královopolské hráčky se soupeřkám sice přiblížily na dosah (6:8), za lepší konec ale dál tahal tým Martina Hrocha (10:13).  Vysokoškolačky náskok držely a do koncovky vstupovaly za stavu 16:20. Ač domácí celek bojoval, na zvrat byl krátký a Olomouc výhrou 21:25 srovnala stav setů na 1:1.

Sada s pořadovým číslem tři byla v úvodu bitvou o každý bod (3:3, 8:7). Hala Vodova bouřila a KP Brno se jí odvděčilo vedením 11:7. Olomouc se sice snažila nápor domácích zbrzdit oddechovým časem, královopolské volejbalistky ale zaváhání nepřipustily a svůj náskok dál navyšovaly (17:11). Hostující Olomouc už pak recept na srovnání hledala marně, a tak KP Brno vyhrálo set s přehledem 25:19.

Olomouc se dostala pod tlak a v následující sadě jí KP Brno odskočilo na 9:3. Hostující družstvo se ještě dokázalo Brnu přiblížit na rozdíl tří bodů (10:7), z jeho strany to však prakticky byla konečná. Domácí hráčky držely hru pod kontrolou a za stavu 13:7 donutily Olomouc k time outu. Denisa Pavlíková pak přidala eso, Tereza Hrušecká se nemýlila na síti a Královo Pole vedlo už 15:7. Po tvrdé smeči Simony Jelínkové navýšilo Brno vedení na 18:11 a mířilo k vítězství v zápase. V závěru mělo k dobru hned devět mečbolů (24:15), a tak o vítězi prvního semifinále nebylo pochyb (25:15).

„Domácí měli výbornou podporu, ale myslím, že to naše hráčky nijak nesvazovalo. Do prvního setu jsme vstoupili dobře, koncovku jsme sice neuhráli, ale v tom druhém se to překlopilo na naši stranu. Zlom nastal ve třetí sadě, kdy jsme trochu polevili na servisu, naopak domácí nás zatlačili. Markantní rozdíl byl ve hře středem, kde nás Brno de facto vymazalo. Při takovém tlaku na servisu jako má KP Brno je to opravdu těžké a my se s tím v druhém utkání musíme zkusit porvat,“ řekl Martin Hroch, trenér VK UP Olomouc.

„Věděly jsme, že Brno je kvalitní soupeř, což se potvrdilo. Těžké budou všechny zápasy, soupeř strašně solil servis a vycházelo mu to. Byla to vždy šňůra u nás a u nich a pak se to lámalo, dostávaly jsme hodně bodů v sériích. Musíme to zkusit ustát a společně vybojovat,“ uvedla Barbora Gambová, kapitánka VK UP Olomouc.

Královo Pole – VK UP Olomouc 3:1 (25:23, 21:25, 25:19, 25:15)

Rozhodčí: Možnár, Ištvanech. Diváků: 700. Stav série: 1:0.

Kr. Pole: Hrušecká, Moreno Borrero, Bukovská, Koulisiani, Jelínková, Pavlíková, libero Digrinová. Střídaly: Judlová, Pavlicová, Kuníková, Kamasová, Veselá.

VK UP Olomouc:: Silva, Mostsitska, Herdová, Šepeľová, Blanco, Tinklová, libera Slavíková, Kulová. Střídaly: Štimac, Babić, Kneiflová, Šmídová.

Další články