Zde může být vaše reklama.

Semifinále play-off Volejbalistky VK UP srovnaly sérii

Volejbalistky VK UP srovnaly sérii

foto: Petr Pelíšek

06. 04. 2022 - 23:58

Skvělou podívanou připravily svým fanouškům ve druhém utkání extraligového semifinále volejbalistky Univerzity Palackého Olomouc. Na domácí palubovce vysokoškolačky smetly po výborném výkonu favorizované Královo Pole 3:0 a sérii vyrovnaly na 1:1. Třetí semifinálové utkání se uskuteční v Brně v sobotu 9. dubna od 18.30 hodin.

Domácí tým ve snaze odčinit první semifinálovou porážku začal zostra a po servisech Brazilky Silvy vedl rychle 6:1. Hosté se sice dokázali udržet na dostřel (9:6), ale po další šňůře podání tentokrát Venezuelky Blancové (12:6) to s nimi opět nevypadalo dobře. Brno už se do hry nevrátilo, naopak Olomoučanky svůj náskok postupně navyšovaly a nakonec z toho bylo jejich jasné vítězství v poměru 25:16.

Úvod druhé sady byl jako přes kopírák: 7:1 po servisech Moscické a vzápětí dokonce 10:2 a 13:3. Tohle bylo i na druhý tým po dlouhodobé části nejvyšší soutěže moc a univerzita po demolici protivníka a výsledku 25:12 vedla už 2:0.

A když to bylo ve třetím dějství 6:2 a trenér Králova Pole Wiesner bral potřetí v utkání rychlý timeout, zdálo se, že pětistovka bouřících diváků se ocitá v dějové smyčce. Hanačky opět své soupeřky tlačily účinným podáním, razantními útoky i neprostupnými bloky (8:3, 12:4), jenže tentokrát přece jen málem došlo k dramatu. Brno snížením z 21:14 na 21:17 přinutilo k oddechovému času a střídání i domácí lavičku, víc mu však nebylo přáno. Poslední čtyři výměny zápasu patřily Olomouci, stejně jako hladké a zasloužené vítězství 25:17 a celkově 3:0.

„Domácí se na nás velmi dobře připravili, nám tentokrát některé hráčky nezahrály podle našich představ. To je ale v těchto sériích běžné, nemůžeme čekat, že budeme každý zápas vyhrávat a otáčet pokaždé nepříznivý stav. Známe ale kvality našeho družstva a budeme bojovat dál, série dneškem zdaleka nekončí,“ komentoval zápas královopolský kouč Richard Wiesner.

„Především obrovská gratulace hráčkám. Jednotlivé zápasy série se hrají velmi rychle za sebou, takže nebylo jednoduché si vyčistit hlavu po porážce v Brně. Přesto to holky dokázaly, maličko jsme i pozměnili sestavu a ta se chytila. Moc se mi líbilo, jak byl tým rázem agresivnější, hráčky hleděly jen přes síť na soupeře a nedívaly se jedna po druhé. Až ve třetím setu se to malinko zkomplikovalo, když chtěly holky vytěžit z rozeher víc, než bylo třeba. Přesto znovu gratuluji všem včetně lavičky, celý tým tentokrát táhl za jeden provaz. Jsem opravdu rád, že budeme hrát v semifinále doma i podruhé, teď ale jedeme do Brna, kde to bude úplně jiné a pro nás v tamní atmosféře daleko těžší. Věřím ale družstvu, že se s tím popere,“ čerpal optimismus z vydařeného duelu domácí trenér Martin Hroch.

VK UP Olomouc - VK Královo Pole 3:0 (16, 12, 17)

Rozhodčí: Kovář, Spáčil. Čas: 68 minut. Diváků: 500. Stav série: 1:1.

Olomouc: Štimacová, Silva, Moscická, Babićová, Šepeľová, Blancová, libero Slavíková. Střídala: Herdová.
Královo Pole: Hrušecká, Borrerová, Bukovská, Koulisiani, Jelínková, Pavlíková, libero Digrinová. Střídaly: Judlová, Pavlicová, Veselá, Kamasová.

Další články