Zde může být vaše reklama.

Extraliga žen Volejbalistky VK UP vrátily Ostravě prohru

Volejbalistky VK UP vrátily Ostravě prohru

foto: Petr Pelíšek

24. 01. 2021 - 23:08

UNIQA volejbalová extraliga žen 2020/21 pokračovala dohrávaným 8. kolem. Olomoucké vysokoškolačky vrátily Ostravě nedávnou porážku, doma ji porazily 3:1 na sety.

Tým z Hané v prvním setu soupeře předčil a poměrně hladce šel do vedení. Ovšem druha sada, ta vyšla lépe Ostravě. Olomoučanky ji sice začaly dobře, vedly 8:4, ale pak hosté otočili na 8:9 a vedení už si vzít nenechali. Bylo tedy srovnáno na 1:1. Domácí tým byl v mírném útlumu i na startu třetího setu, prohrávaly 10:11, ale pak to bylo při servisu Nové 15:11 a  celek VK UP vyhrál 25:19. Také ve čtvrtém setu to bylo na začátku zase drama, ovšem opět se Hanačky postupně dostaly do tempa, sadu vyhrály 25:22 a celý zápas 3:1.

„Byl to vyrovnaný zápas od začátku až do konce. Oba týmy předvedly dobrý výkon. Rozhodly jenom maličkosti. Nám se dvakrát podařilo, že jsme špatně rozehraný set dokázali v půlce otočit a koncovku dohrát. To podle mě bylo rozhodující. Byl to pěkný a napínavý volejbal až do posledního balonu. V Ostravě jsme prohráli 2:3 a příští týden s nimi hrajeme v poháru, takže to bylo důležité i pro naši psychiku a sebevědomí. Proti nim vždy musíme hrát na 150 procent, abychom mohli vyhrát,“ řekl Petr Zapletal, trenér VK UP Olomouc.

Nejbližší utkání totiž čeká Olomoučanky shodou okolností opět doma a proti stejnému soupeři. Ve středu 27. ledna přivítá univerzita Ostravu ve čtvrtfinále Českého poháru. Hrát se bude od 17 hodin.

VK UP Olomouc - TJ Ostrava 3:1 (18, -22, 19, 22)

Rozhodčí: Hladišová, Možnár. Čas: 101 minut.

VK UP Olomouc: Valková, Nová, Stümpelová, Pilepičová, Schlegelová, Madsenová, libero Zilbermanová. Střídaly: Lazárková, Abendroth. Trenér Petr Zapletal.
Ostrava: Pospíšilová, Hrdličková, Kalusková, Žarnovická, Štrbová, Nečasová, libero Chevalierová. Střídaly: Zemanová, Bauerová, Šmídlová, Vytisková. Trenér Zdeněk Pommer.

Další články