Zde může být vaše reklama.

Před play-off Volejbalistky VK UP vyhrály v Králově Poli

Volejbalistky VK UP vyhrály v Králově Poli

foto: Petr Pelíšek

26. 02. 2021 - 23:41

Přesně týden před startem play-off se v hale na Vodově střetlo v dohrávce 14. kola UNIQA extraligy Královo Pole s VK UP Olomouc, tedy dva možní adepti na jednu ze čtvrtfinálových dvojic. Olomouc vyhrála v pěti setech. Výsledek tohoto zápasu tak určil, že se oba soupeři proti sobě postaví i ve čtvrtfinále.

Do prvního setu vstoupily lépe domácí hráčky a Olomouc musela dohánět královopolské vedení 8:3. Bodový rozdíl se sice hostujícím smazat podařilo (11:11), pak ale začaly znovu úřadovat volejbalistky KP Brna, když body připisovala hlavně Karin Šunderlíková, a do koncovky vstupovaly s šestibodovým náskokem (20:14). Olomouc se ještě přiblížila soupeřkám na dosah, po time outu Králova Pole (za stavu 22:20) už ale domácí hráčky víc Olomouci nedovolily, a set vyhrály 25:21.

Druhé dějství patřilo od začátku olomouckým hráčkám, které odskočily na 5:9. KP Brno bojovalo o každý míč a postupně srovnalo na 12:12. Bitva na obou stranách pokračovala (16:16), a tak se o vítězství v setu rozhodovalo až v jeho úplném závěru (20:20). V něm se do vedení 21:23 dostala Olomouc, po esu Sísy Stráské byl však stav znovu srovnaný (23:23). Sadu nakonec vyhrála Olomouc – její první setbol sice odvrátila přesnou smečí Hana Judlová, druhý setbol v řadě si už ale olomoucké hráčky vzít nenechaly (24:26).

Třetí sada se zlomila za stavu 6:6, kdy nastoupila na servis Kateřina Valková a rázem z toho bylo vedení Olomouce 6:13. Rozjeté hostující hráčky ve stejném rytmu pokračovaly i dál a svůj náskok víc a víc navyšovaly (11:20). Set vyhrála Olomouc s přehledem poměrem 16:25.

Ve čtvrtém setu tahaly na začátku za lepší konec domácí volejbalistky (9:5), Olomouc ale otočila na 10:12 a Královo Pole začalo chybovat. Za stavu 11:16 zastavil hru oddechovým časem Matúš Kalný a jeho svěřenkyně se pak soupeřkám přiblížily na dva body (17:19) a set zdramatizovaly. Po vydařených útocích Karin Šunderlíkové a Magdaleny Bukovské bylo vyrovnáno na 21:21 a strhla se velká bitva. Ze zisku setu se nakonec radovalo KP Brno (24:26) a posunulo zápas do tie-breaku.

V něm Olomouc odskočila na 3:6, domácí celek ale srovnal (6:6) a boj pokračoval (10:10, 12:12). Z nejtěsnější výhry 13:15 se nakonec po chybě domácích na podání radovala Olomouc. Nejvíce bodů zaznamenala v dlouhé pětisetové bitvě domácí Karin Šunderlíková, připsala si jich 31.

„Utkání hodnotím pozitivně, byl to z naší strany velmi dobrý zápas, který se rozhodl až v úplném závěru tie-breaku. V podstatě nemám co vytknout, holky bojovaly, hrály dobře v obraně a dobře podávaly,“ řekl trenér Brna Matúš Kalný.

„Čekali jsme určitě, že zápas bude jednodušší. Musím KP pochválit, hrálo velmi dobře, hráčky riskovaly na servisu a my jsme mysleli, že to soupeři nebude vycházet celé utkání, ale nebylo to tak. Královo Pole dobře bojovalo v obraně a určitě si zasloužilo získat bod. My jsme nehráli to, co bychom měli hrát. Holkám patří gratulace za výhru, soupeři za kvalitní výkon,“ řekl trenér VK UP Lukáš Míček.

Čtvrtfinálová série play-off mezi volejbalistkami Univerzity Palackého a Králova Pole začne prvním duelem v Olomouci v pátek 5. března.

VK KP Brno – VK UP Olomouc 2:3 (25:21, 24:26, 16:25, 26:24, 13:15)

Rozhodčí: Trumpeš, Možnár. Čas: 113 minut. Hráno bez diváků.
Brno: Baird, Judlová, Šunderlíková, Pavlíková, Stráská, Dolotova, libero Digrinová. Střídaly: Grabovská, Koulisiani, Bukovská, Hobbs. Trenér Matúš Kalný.
VK UP Olomouc: Madsen, Valková, Nová, Stümpelová, Pilepič, Schlegel, libero Kulová. Střídala: Lazárková. Trenér Lukáš Míček.

Další články