Zde může být vaše reklama.

Nejsou termíny Volejbalová extraliga žen ukončena před semifinále

Volejbalová extraliga žen ukončena před semifinále

foto: Petr Pelíšek

20. 03. 2021 - 07:47

Správní rada ČVS se rozhodla na základě podkladů AVOK (pozn. red. Asociace volejbalových profesionálních klubů) žen a Sportovně technické komise ukončit UNIQA extraligu žen 2020/2021. Důvod tohoto rozhodnutí je velké množství pozitivně testovaných hráček v družstvech TJ Ostrava, VK Brno a Olympu Praha a fakt, že dva týmy jsou celé v karanténě. Reglement FIVB určuje národním federacím ukončit ligové soutěže do 18. 4. 2021 a tím pádem UNIQA extraliga žen nemá volné termíny po vypršení povinné karantény postižených týmů. Uvedl to volejbalový svaz na svém webu.

Rozhodování členů bylo velmi obtížně, ale převládl názor, že důležitější než sportovní a soutěžní pohled je zdraví hráček. Jedním z faktorů v rozhodování byl i fakt, že již začátkem května čeká naše reprezentační družstvo kvalifikační turnaj o účast na ME 2021 a jakékoli posouvání termínů by mohlo ohrozit plynulou přípravu národního celku. „Přijdeme sice o soutěžní vrchol letošní UNIQA extraligy žen, ale na druhou stranu máme jistotu, že směrem ke zdraví hráček jsme udělali maximum,“ řekl předseda ČVS Marek Pakosta.

Na základě odsouhlasených soutěžních pravidel pro sezónu 2020/2021 se mistrem stává vítěz základní části UNIQA extraligy žen, Dukla Liberec. Další pořadí družstev je totožné jako pořadí po základní části, tedy volejbalistky VK UP Olomouc obsadily třetí příčku.

Další články