Zde může být vaše reklama.

Soutěže bez sestupů Volejbalu zůstane tradiční sponzor

Volejbalu zůstane tradiční sponzor

foto: Petr Pelíšek

24. 04. 2020 - 15:00

Z volejbalových nejvyšších soutěží mužů i žen v minulé, nedohrané, sezoně nikdo nesestoupí. A stejné to bude i pro soutěžní ročník 2020/2021. Elitním domácím soutěžím zůstává dál generální partner. Informace uvedl na svém webu Český volejbalový svaz.

Nastalá situace zasáhla nejen českou ekonomiku, ale také se velmi citelně dotkla oblasti kultury a sportu. UNIQA pojišťovna jako generální partner českého volejbalu deklarovala svoji podporu i v této krizové době. Nepřeruší ani nezkrátí své finanční plnění ze smlouvy. „Jsme připraveni pomáhat i v tomto stavu nouze. Samozřejmě nás netěší, že bylo nutné zrušit některé vrcholné akce tohoto roku a že bude mnohem méně sportovních zážitků než v jiných sezónách. Nicméně spoléháme na Vás, na sportovce a Vaše týmy, že i ve ztížených podmínkách dále trénujete a připravujete se na dobu, kdy zase bude možné sehrát tuzemské i mezinárodní soutěže a utkání. Věříme, že zůstanete zdraví a brzy nám i ostatním fanouškům zase přinesete radost ze hry,“ shrnul současný postoj UNIQA pojišťovny její generální ředitel Martin Žáček pro web volejbalového svazu.
„Náš partner UNIQA pojišťovna je s naším sportem spjatý již deset let. Pro nás je důležité vědět, že máme vedle sebe oporu především v dobách složitých. Za to jsem hluboce vděčný a přeji celé UNIQA a všem jejím pracovníkům, abychom společně i každý na svém hřišti tento zápas zvládli,“ vyjádřil se za Český volejbal jeho předseda Marek Pakosta.

Správní rada ČVS hlasováním per rollam rozhodla o sestupech, postupech v letošním nedohraném ročníku našich nejvyšších soutěží. Zároveň SR ČVS rozhodla o podobě extralig, jak žen, tak i mužů pro ročník 2020/2021. Toto rozhodnutí říká, že v soutěžních ročnících 2019/2020 a 2020/2021 nebude nikdo z extraligy sestupovat a vítěz 1. ligy, pokud splní licenční podmínky, může postoupit do extraligy bez baráže. „Rozhodnutí předcházely tři týdny intenzivních diskusí. Poměrně rychle jsme se shodli, jak přistoupit ke skončené sezóně 2019/2020. Více času nám zabralo posouzení možných dopadů pandemie v sezóně 2020/2021 a ruku v ruce s tím pak definice pravidel pro toto období,“ řekl předseda ČVS Marek Pakosta. „My jsme i u extraligy použili naprosto stejný princip jako u ostatních soutěží. Naší snahou bylo minimalizovat poškození týmů, které skončily na sestupových či naopak postupových pozicích. V praxi to bude vypadat tak, že možnost přihlásit se do soutěže bude mít jak tým, který by sestoupil, nebo hrál baráž, tak tým, který by postoupil, nebo hrál baráž. To znamená, že může dojít k nárůstu týmů v soutěžích,“ uvedl Pakosta.

Další články