Zde může být vaše reklama.

Už má nový klub Záložník David Houska přestoupil do Jablonce

Záložník David Houska přestoupil do Jablonce

foto: fkjablonec.cz

23. 07. 2021 - 19:29

Do Jablonce přichází zkušený ofenzivní středopolař David Houska (1993). Hráč, kterého zdobí vynikající kopací technika, podepsal v novém působišti dvouletý kontrakt. Odchovanec SK Sigma Olomouc na Hané po konci minulého soutěžního ročníku neprodloužil smlouvu s tím, že by po letech rád změnil prostředí. Tak se nyní stalo.

Houska se dalšího angažmá dočkal na poslední chvílí, smlouvu podepsal den před zahájením nového ročníku FORTUNA:LIGY.  "Po těch letech v Olomouci jsem hledal novou výzvu a přes léto se to řešilo. Nabídek bylo více, ať už ze zahraničí nebo tady z Čech. S Jabloncem jsem byl v kontaktu dlouho, hodně o mě stál trenér i majitel klubu. To pro mě bylo důležité. Těším se na novou výzvu, jsem plný očekávání a natěšenosti začít trénovat a hrát," řekl pro klubový web podpisu smlouvy David Houska, který bude v Jablonci oblékat dres s číslem 8.

S fotbalem začínal v Poličce a Svitavách, pak už ale jeho kroky zamířili v roce 2008 do Sigmy Olomouc. Na Hané se přes dorost vyšvihl až do áčka, ligovou premiéru si odbyl na začátku roku 2013. Postupně se stal stálicí ve středu záložní řady. Prošel mládežnickými výběry České republiky U 18, U 19, U 21, v roce 2017 si připsal také jeden start za českou reprezentaci. Na Andrově stadionu zažil Evropský pohár, několik ligových sestupů i postupů. V České lize si 175 cm vysoký záložník připsal 169 startů s bilancí 21 gólů a 12 nahrávek. Drobný středopolař se ve 28 letech rozhodl změnit prostředí a přerušit třináctileté spojení s Olomoucí.

Další články