Zde může být vaše reklama.

Ze Sigmy mizí střelec Záložník Jakub Plšek přestoupil do Maďarska

Záložník Jakub Plšek přestoupil do Maďarska

foto: Petr Pelíšek

03. 01. 2020 - 16:11

Prvoligový SK Sigma Olomouc se od jara bude muset obejít bez nejlepšího střelce posledních sezon. Odchází totiž záložník Jakub Plšek. Z Hané se přesunul do Maďarska, v Puskás Ferenc Akadémia FC podepsal smlouvu na dva a půl roku.

Informaci o příchodu Plška dnes zveřejnil na svém webu maďarský klub. "Dosud jsem celou svou kariéru strávil v Olomouci. Hledal jsem nové výzvy, snažil jsem se otevřít novou kapitolu v mé kariéře - cítil jsem, že potřebuju změnu. Puskás akademie se o mě zajímala už před půl rokem, ale v té době Sigma nabídku neakceptovala. Jsem zde ale nyní a jsem velmi šťastný, protože jsem podepsal s ambiciózním a dobrým týmem, kde je prostředí a podmínky úžasné, “řekl po podpisu Plšek pro klubový web.

Plšek v SK Sigma Olomouc odehrál šest prvoligových sezon, za 112 zápasů stačil nastřílet 26 branek. Debutoval v sezoně 2012/2013, na podzim v Mladé Boleslavi, první gól dal na jaře doma - bylo to Mladé Boleslavi. Ve druhé lize má Plšek za Sigmu 59 odehraných utkání, dal v nich 32 branek.

Další články