Zde může být vaše reklama.

Zpět ve Vítkovicích Zbyněk Irgl opouští HC Olomouc

Zbyněk Irgl opouští HC Olomouc

foto: hc-olomouc.cz

04. 05. 2020 - 15:00

Hokejisté HC Olomouc si budou muset v nové sezoně poradit bez nejlepšího útočníka posledních sezón. Kanonýr Zbyněk Irgl opouští Hanou, vrací se zpět do Vítkovic, kde s hokejem začínal. O jeho přesunu do mateřského klubu se hovořilo už na konci ledna, tehdy ho ještě Mor a nepustila. Nyní se avizovaný přestup již mohl uskutečnit. Informoval o tom klubový web Vítkovic.

Irgl se do Vítkovic vrací po třinácti letech. „Hokejově patří pořád mezi nejlepší hráče naší extraligy. Má hromadu zkušeností, výborný přístup na ledě i mimo něj. Navíc už během minulé sezony se chtěl hodně vrátit do Vítkovic a pomoci se záchranou, což jen svědčí o tom, že na svůj mateřský klub doopravdy nezapomněl a chce za něj bojovat, a také proto jsme o jeho služby stály hned ve chvíli, kdy to bylo možné, tedy už v průběhu minulé sezony,“ řekl trenér Vítkovic Mojmír Trličík pro klubový web.

Zbyněk Irgl v minulé sezoně odehrál 50 zápasů, v nich nasbíral 37 kanadských bodů za 15 gólů a 22 asistencí. Byl nejproduktivnějším hráčem Olomouce. Nyní se vrací do klubu, ve kterém hokejově vyrůstal a se kterým dosáhl také na své první velké hokejové úspěchy. V modro-bílém dresu dosáhl na stříbro 2002 a z Vítkovic mířil do reprezentace juniorů za zlatým úspěchem roku 2000 i na MS, ze kterého si v roce 2006 přivezl medaili pro vicemistra světa. Má rovněž bronz vítkovické sezony 2000/2001.

Na příchod svého někdejšího spoluhráče se těší Roman Šimíček, který od dubna ve Vítkovicích působí v pozici sportovního šéfa. „Já si pamatuju Zbyňu ještě jako svého spoluhráče na křídle mé formace. Je to poctivý kluk, který má za sebou hromadu zkušeností, prošel toho hodně, ale je to pořád výborný hokejista a hlavně přes to všechno pořád ví, kde má srdce a kam ho to táhne. Za sebe i za klub jsem rád, že se nám podařilo jeho návrat dotáhnout do úspěšného konce a že bude zase oblékat vítkovický dres, do kterého patří,“ uvedl.

Další články