Zde může být vaše reklama.

Důvěru splatil gólem Zifčák: Mrzí mě, že jsme zápas výsledkově nezvládli

Zifčák: Mrzí mě, že jsme zápas výsledkově nezvládli

foto: Petr Pelíšek

18. 04. 2021 - 19:18

Skoro po sedmi měsících hrál zase v základní sestavě útočník SK Sigma Olomouc Pavel Zifčák (1999). A po tak dlouhé pauze nepředvedl vůbec špatný výkon. V duelu proti Teplicím dal branku, měl ještě jednu tuto šanci. Spolu s kolegou Mojmírem Chytilem byli pro defenzivu soupeře nebezpeční. Zifčák nastoupil do prvoligového utkání od začátku teprve podruhé, nyní má ve FORTUNA:LIZE 14 startů, dal dvě branky. „Nějak jsme to tam dotlačili s obráncem. V první chvíli jsme si ani neuvědomil, že to je gól. Až když kluci přiběhli, tak jsem zjistil, že je to gól,“ řekl Pavel Zifčák.

Jak se vám hrálo? Zase po delším čase v základní sestavě.
Hrál jsem po dlouhé době a musím říct, že se mi hrálo dobře. Jenom škoda, že jsme to výsledkově nezvládli. Ale byl jsem rád, že jsem nastoupil, ten zápas jsem si užil.

Proč jste duel s Teplicemi výsledkově nezvládli?
Produktivita. Musíme dát více gólů. Vedli jsme jedna nula, Mojmír Chytil pak trefil tyčku, to byla škoda. Hned po poločase jsme dostali branku na jedna jedna a další gól už se nám dát nepodařilo. Takže chyběla produktivita.

Sigmu jste poslal do vedení právě vy, ve 4. minutě, po rohovém kopu. Byl to nacvičený signál?
Trénovali jsme standardky s Milanem Kerbrem a trénovali jsme zrovna tuhle. Ondra Zmrzlý tam poslal skvělý centr. Šel jsem tam na dlouhou nohu s obránce a podařilo se mi míč tečovat. Nějak jsme to branky společnými silami dotlačili. Jsem rád, že mi to tam padlo, ale mrzí mě, že jsme zápas výsledkově nezvládli.

Věděl jste hned poté, co bylo jasné, že Jakub Yunis je mimo hru, že budete proti Teplicím v základní sestavě?
Nevěděl jsem to. Trenéři měli samozřejmě nějaké varianty, nakonec to padlo na mě. Jsem rád a snažil jsem se trenérovi i týmu co nejvíce pomoci, odvděčit se za důvěru.

Na hrotu jste spolupracoval s Mojmírem Chytilem. Ve vaší souhře asi žádný problém být nemohl.
Věděli jsme, že Teplice mají problémy s balony za obranu. S Mojmírem nám to spolu jde, hrávali jsme spolu už v devatenáctce a juniorce. Víme o sobě. Hrálo se mi s ním dobře a myslím, že nám to i vycházelo. Napřed jsme hráli vedle sebe, pak nás dal trenér trošku pod sebe, ale i potom jsme si vycházeli vstříc a dařilo se nám. Jen škoda, že jsme nedali více branek.

Zase po vyrovnání už Sigma tolik šancí ani neměla. Čím to bylo? Teplice se tak zlepšily, nebo vy jste naopak znervózněli?
Po inkasovaném gólu se Teplice ještě více zatáhly, pro ně je ten bod dobrý. My jsme se snažili o vyrovnání, ale bohužel už se nám tam hůř dostávalo. Pak už to bylo před teplickou bránou hodně přehuštěné, už se nám skórovat nepodařilo. Ke konci už ani Teplice nechodili moc dopředu, jen se snažily nám trošku znepříjemnit rozehrávku.

Jak se cítíte vy osobně? Vracel jste se po zranění, když má nyní béčko vládní zákaz, tak není moc prostoru získat herní praxi.
Zdravotně se cítím dobře, i fyzicky. Ale samozřejmě hrál jsem po delší době, takže jsem se snažil chytit nějakou jednoduchou věcí. A myslím, že se mi to povedlo, pak už jsem se cítil jistý a pár soubojů vyhrál. Že nemůže hrát béčko, to je špatné pro kluky, co jsou tam. Ale prostě to tak je. Já se tomu musím také přizpůsobit a snažit se dostat na tréninku do co nejlepší formy, vydávat ze sebe co nejvíce, abych se do herní jistoty co nejdříve dostal.

Myslíte, že nyní budete častěji v základní sestavě?
Těžko říct. Budu se snažit, aby mi dal trenér důvěru i v dalších zápasech. Ale to je na jeho rozhodnutí. Já se můžu jen na tréninku snažit vydat ze sebe co nejvíce a potom i v zápase.

Další články