Zde může být vaše reklama.

Disciplinárka rozhodla Zifčák může hrát, Sigma dostala pokutu

Zifčák může hrát, Sigma dostala pokutu

foto: archiv redakce

23. 09. 2021 - 19:04

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace měla dnes na programu i záležitosti týkající se SK Sigma Olomouc. Řešila pochybné vyloučení útočník Pavla Zifčáka v derby s Ostravou, chování diváků v tomtéž utkání a pak také porušení svých interních opatření. Nejpodstatnější zprávou pro fans SK Sigma je to, že Zifčák může v nedělním ligovém utkání v Teplicích hrát.

Pavel Zifčák dostal od rozhodčího Tomáše Klímy v derby proti Ostravě rovnou červenou kartu poté, co do něj po hlavě ze strany naskočil stoper Jaroslav Svozil. Od disciplinární komise LFA za to vyfasoval trest na jedno utkání, který si odseděl už v úterý při třetím kole domácího poháru. Komise o tom napsala v komuniké z dnešního jednání.

„Disciplinární komise potrestala SK Sigma Olomouc za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 v utkání 7. kola F:L proti FK Mladá Boleslav peněžitou pokutou ve výši 10 tisíc korun,“ píše se dále v dokumentu ze zasedání. Zřejmě tedy v Mladé Boleslavi neměl někdo ze zůčastněných správně nasazený respirator …

A další řízení Sigmu teprve čeká. „Disciplinární komise zahájila disciplinární řízení s klubem SK Sigma Olomouc za porušení povinností pořadatele (pronesení pyrotechniky) a za porušení předpisů z Protokolu opatření LFA v souvislosti s COVID-19 v utkání 8. kola F:L proti FC Baník Ostrava,“ stojí v komuniké. Sigma tedy porušila interní předpis asociace opakovaně a trest zřejmě bude nyní vyšší. Předvolán je za pyro mezi svými fanoušky také Baník.

Další články