Zde může být vaše reklama.

Odchází ze Sigmy Zima bude ve Slavii hostovat s opcí

Zima bude ve Slavii hostovat s opcí

foto: slavia.cz

01. 02. 2020 - 20:59

Stoper David Zima (2000) nebude hrát v jarní části sezony za SK Sigma Olomouc. Odchází, jak bylo v týdnu avizováno, do pražské Slavii, bude to na hostování do konce sezony s opcí. Informaci uvedly oficiální weby obou zainteresovaných klubů s tím, že formality změny působiště hráče budou doladěny v příštím týdnu. Zima už je s pražskou Slavií na soustředění v Portugalsku.

„Máme povolení od Sigmy Olomouc, aby se s námi David připravoval, veškeré formality budou dotaženy během následujícího týdne," uvedl pro klubový web tiskový mluvčí Slavie Michal Býček.

Devatenáctiletý obránce se v sobotu připojil ke Slavii na soustředění v Portugalsku. „Jsem rád, že už to mám za sebou, protože se to trochu táhlo. Jsem rád, že mě Olomouc pustila a že se můžu připravovat se Slavií. Těším se na to, je to zase oproti Sigmě něco jiného, větší kvalita, ale na druhou stranu i větší zodpovědnost,“ uvědomuje si David Zima, který bude nosit dres s číslem 6.

„David má své kvality a přednosti. Ale je to mladý hráč, se kterým se ještě musí pracovat. Působení ve Slavii je určitě pro každého velká šance a výzva,“ řekl trenér SK Sigma Radoslav Látal pro klubový web.

Zima je druhým odchovanec SK Sigma v současném kádru Slavie v Edenu již působí záložník Petr Ševčík.

Další články