Zde může být vaše reklama.

Dohrávka interligy Zora bojovala, ale doma s Mostem prohrála

Zora bojovala, ale doma s Mostem prohrála

foto: Petr Pelíšek

29. 04. 2021 - 22:45

Poslední zápas základní části interligy odehrály dnes házenkářky DHK Zora Olomouc. Doma dohrávaly odložený duel proti Mostu. Se suverénem soutěže posledních let bojovaly, ale nakonec prohrály. Nyní čeká Zoru semifinále play-off. V tom má za soupeře Slavii Praha.

Duel s Mostem nezačal pro Zoru dobře. Tedy ne, že by hrála špatně, to rozhodně ne. Jen se domácím střelkyním nedařilo překonat brankářku hostů. Takže favorit šel hned od začátku do vedení a poločas vyhrál o čtyři branky. Podobná věc se stala i v úvodu druhého poločasu a získaný náskok už si Most dokázal pohlídat. Zora ale před vyřazovací částí sezony předvedla dobrý výkon, týkalo se to i mladých hráček. Například pěti góly se blýskla Natálie Kuxová, dobrými zákroky brankářka Anita Poláčková, obě dorostenky.

„Věděli jsme, do čeho jdeme. Most je kvalitní soupeř a jasně to předvedl. Pokud s ním chceme uspět, musí se sejít výkon jak v útočném tak v obranné provedení, jedno s druhým. Na druhé straně musím svůj tým pochválit, celých šedesát minut držel se soupeřem krok. Samozřejmě ne brankově, ale kondičně. Most hraje rychlou házenou a tomu jsme se také přizpůsobili, toho si cením. Chyby tam samozřejmě byly. Rozhodlo asi neproměňování šancí. Hlavně v prvním poločase, na začátku bylo strašně moc akcí, které jsme nedohrály. Tam nám Most utekl a už se to celý zápas vezlo,“ řekl trenér

První zápas semifinále play-off hraje Zora v Praze v sobotu 8. května od 17.00, druhé utkání je na programu v sobotu 15. května v Olomouci (17.30).

DHK Zora Olomouc – DHK Baník Most 24:33 (10:14)

Rozhodčí: Šlezingr, Špunar. Sedmičky: 5/3:2/1. Vyloučení: 3:3. Hráno bez diváků.

DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková, Poláčková – Kapsová, Protivánková 2, Sovová 1, Kašpárková 3, Přikrylová, Krajčovičová, Kuxová 5/2, Gajdošíková 3/1, Řezníčková, Možíšová, T. Fryčáková 6, Kubálková 1, Kubáčková 3. Trenér Libor Malínek.
DHK Baník Most: Müllnerová, Bezpalcová – Pazderová, Borovská 5, Štříšková 2, Andrýsková 3, Šípová, Mikulčík 3, Cholevová 3, Smetková 3, Ecksteinová, Maňáková 3, Poláková 1, K. Kostelná 1, Zachová 3, Mikulášková 3/1.Trenér Ondřej Václavek.

Další články