Zde může být vaše reklama.

Perfektní výkon Zora doma nedala Duslu šanci

Zora doma nedala Duslu šanci

foto: Petr Pelíšek

12. 09. 2020 - 22:45

Házenkářky DHK Zora Olomouc hrály ve 3.kole MOL ligy doma proti slovenskému HK Duslo Šaľa. S tím soupeřem v přípravě dvakrát prohrály. Ale teď to bylo jinak. Zora předvedla vynikající výkon, hostům nedala šanci a jasně vyhrála.

Slovenky nezachytily brejk domácích ve druhé půli úvodní třicetiminutovky zápasu, Olomouc si do poločasu vypracovala až devítibrankový náskok a ten už Šaľanky nestáhly ani ve druhém poločase. Střelecky vyrovnanému výkonu Olomoučanek nekonkurovalo ani devět branek – z toho sedm ze sedmimetrového hodu – z ruky Pócsikové.

„Samozřejmě máme velkou radost. Měli jsme z toho utkání trošku obavy, v přípravě nás Šaľa dvakrát porazila, řekl bych, že i jednoduše a vysokým skóre. Celý týden jsme se věnovali tomu, abychom se dobře nachystali na vysunutou obranu slovenského soupeře, která nám kolikrát dělala problémy. A myslím, že se to podařilo. Holky mákly, myslím, že si sáhly na dno sil. Opravu jsem nečekal, že to bude, v uvozovkách, tak jednoduché, čekal jsem, že to bude vyrovnanější zápas. Strašně důležité bylo, že jsme proměňovali, šance, získali vedení. A to jsme si udržovali i ve druhém poločase, v tom pak nenechali Šaľu jít na nějaké kontaktní góly, aby to bylo ještě zbytečně nervózní,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

Hanačky převedly velmi dobrý výkon, pečlivou obranu se skvělou brankářkou doplnila pestrá a nápaditá ofenziva. „Přesně tak. Obrana nám funguje, problémy jsme měli s proměňováním šancí a bohudík to tentokrát klaplo. Kreativity v útoku byla, chtěli jsme tak hrát a podařilo se to,“ uvedl Malínek.

Druhou půlku utkání trošku narušila častá vyloučení. „To jsem holkám trošku vytýkal. Pískali mezinárodní rozhodčí a tam se každý, řekl zbytečné, žduchnutí, trestá. Pykali jsme za to, tam jsme soupeře dostávali trošku na nohy, ale zase i tohle jsme dokázali zvládnout,“ poznamenal Malínek.

DHK Zora Olomouc – HK Slovan Duslo Šaľa 31:23 (19:11)


Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmičky: 3/2:7/7. Vyloučení: 6:4. Diváků: 130.
DHK Zora Olomouc: Polášková Haládíková – Závišková, Trumpešová, Závišková 5/2, Kapsová 5, Jansová 3, Sovová, Protivánková, Kašpárková 3, Přikrylová 1, Krajčovičová 2, Gajdošíková 3, Řezníčková, T. Fryčáková 5, Možíšová, Kubáčková 4. Trenér Libor Malínek
HK Slovan Duslo Šaľa: Novotná, Furgaláková – Takáčová 1, Rácková, Špendlová, Königová 3, 9/7, Ščipová, Matušincová 5, Ušiaková, Tulipovánová 2, Nėmethová 3, Vargová, Varjassiová. Trenér: Peter Pčola.

Další články