Zde může být vaše reklama.

Skončily čtvrté Zora odvetu nezvládla, je bez medailí

Zora odvetu nezvládla, je bez medailí

foto: Petr Pelíšek

30. 05. 2021 - 00:07

Házenkářky DHK Zora Olomouc zakončili soutěžní ročník neúspěšně. Hanačky nezvládly uhrát v odvetě série play-off o třetí místo potřebný výsledky, s Porubou doma pouze remizovali 17:17, takže bronzové medaile získal jejich soupeř.

Bronzový souboj nabídl pořádné drama. S dvoubrankovým náskokem do něj vstupovaly Porubanky a navrch měly i v úvodu odvety, kdy se ujaly vedení 4:1 a 5:2. Branek diváci moc neviděli, do přestávky jich padlo jen šestnáct a týmy se o ně podělily poměrem 7:9. Domácí dotahovaly i ve druhé třicetiminutovce, ne a ne vyrovnat. To se povedlo až Záviškové na 16:16 v samém závěru, minutu a půl před koncem. V tu chvíli by Olomoučanky potřebovaly dostat za záda porubské brankářky ještě dvě střely a vítězství by bylo jejich. Podařilo se jim ale skórovat už jen jednou, a když Polášková přidala ještě jednu trefu i za hostující tým, rozešly se z odvety týmy za remízového výsledku 17:17.

DHK Zora Olomouc – DHC Sokol Poruba 17:17 (7:9)

Rozhodčí: Hájek, Nezbeda. Sedmičky: 4/3:2/2. Vyloučení: 2:1.

DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Závišková 5, Trumpešová 1, Jansová 2, Sovová, Protivánková, Kašpárková, Přikrylová, Krajčovičová, Kuxová 4/3, Gajdošíková, Řezníčková, Kubálková,  Fryčáková 4, Kubáčková 2/1. TrenérLibor Malínek
DHC Sokol Poruba: Roháčková, Mučková, Hřebejková – Kučerová , Mýlková 4,  Dybalová 1, Konečná 3, Farářová 1, Maiwaelderová 2,  Kavalová, Tichá,  Polášková 5/2, Prašivková, Desortová 1,  Bambachová,  Šmídáková, Novobilská. Trenérka Alena Humlová.

Další články