Zde může být vaše reklama.

Interliga házenkářek Zora Olomouc přeskočila Slavii

Zora Olomouc přeskočila Slavii

foto: Petr Pelíšek

27. 04. 2021 - 18:45

Po reprezentační přestávce házenkářky DHK Zora Olomouc zabodovaly naplno. Z Prešova si domů na Hanou odvezly dva body. Což znamenalo posun v tabulce před Slavii Praha a lepší výchozí pozici pro play-off.

Hanačky vstoupily do dohrávky 12. kola s velkým odhodláním, byly si dobře vědomy, o co v utkání jde a nechtěly nechat nic náhodě. Naopak chtěly si co nejdříve pojistit to, co si vybojovaly v předchozích zápasech. Během tří minut nastřílely čtyři branky a nedaly domácím vydechnout. V první desetiminutovce už vedly 4:9, k tomu brankářka Polášková likvidovala jednu šanci domácích za druhou. Od poloviny prvního poločasu se skóre ustálilo zhruba na osmibrankovém rozdílu, stejným skončil i první poločas (12:20). Brzy po změně stran se hostujícímu družstvu podařilo poprvé zvýšit vedení na desetibrankový rozdíl (13:23), na začátku poslední desetiminutovky se domácí hráčky pokusily ještě utkání zdramatizovat, na víc než šest branek rozdílu jim však Zora snížit nedovolila (23:29). Naopak zvýšila otáčky a vyhrála o osm branek.

ŠŠK Prešov – DHK Zora Olomouc 26:34 (12:20)

Rozhodčí:  Cipov, Klus. Sedmičky: 1/1:1/0. Vyloučení: 3:6. Hráno bez diváků.
ŠŠK Prešov:  Feščáková, Pokorná, Rontová – Timková, Dvorščáková 5, Lupkovičová 4/1, Vargová 2, S. Ratvajská 2, L. Ratvajská 3, Vraňuchová, Šutranová 5, Smolková, Ščerbáková 4, Holubová 1. Trenér Maroš Vikartovský.
DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Závišková 5, Trumpešová, Kapsová, Jansová, Sovová 4, Kašpárková 4, Přikrylová 4, Krajčovičová 4, Kuxová, Gajdošíková 3, T. Fryčáková 5, Možíšová 1, Kubálková 1, Kubáčková 3. Trenér Libor Malínek.

Další články