Zde může být vaše reklama.

Derby zůstalo doma Zora přehrála Zlín, rozhodla už v prvním poločase

Zora přehrála Zlín, rozhodla už v prvním poločase

foto: Petr Pelíšek

16. 02. 2020 - 21:58

Ve 21. kole MOL interligy házenkářek hrál DHK Zora Olomouc doma derby proti Zlínu. Hanačkám se duel podařil, jasnou výhrou odčinily porážku z předchozího zápasu v Hlohovci.

„Tento zápas jsme samozřejmě chtěli zvládnout, abychom udrželi nějaký bodový odstup od soupeřů a přiblížili se k play-off. Jsem rád, že děvčata navázala na předchozí utkání z podzimu, kde byla bojovnost. Minulý zápas byl obrovský propadák a celý týden jsme se opravdu připravovali na Zlín, který teď podává opravdu kvalitní výkony. Byli jsme o kousek lepší, chtěli jsme víc urvat vítězství na naši stranu,“ řek trenér DHK Zora Libor Malínek, trenér Zory Olomouc

„Gratuluji soupeři k výkonu. Myslím si, že zápas měl poměrně dobré parametry. Co se týká bojovnosti z naší strany, bohužel jsme udělali poměrně dost technických chyb a to byl asi hlavní aspekt, proč jsme to utkání nedotáhli do dobrého konce nebo minimálně do vyrovnaného závěru. Obrana dnes nepracovala tak, jak by měla, a tak, jak bych chtěl. V druhém poločase jsme se pokusili soupeře ještě rozhodit vysunutou obranou. Soupeř si s tím dokázal poradit a brankový náskok zvýšil,“ řekl Marek Kolář, asistent trenérky HC Zlín.

DHK Zora Olomouc - Handball PSG Zlín 30:25 (16:12)

Nejlepší střelkyně: Závišková 7, Salčáková 6, Jansová 5 - Ševčíková 7, Kolářová 5, Kříčková 5. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Sedmimetrové hody: 4/3 - 3/2. Vyloučení: 3:2. Diváci: 295.

Další články