Zde může být vaše reklama.

Postup byl na dosah Zora přišla smolně o finále

Zora přišla smolně o finále

foto: Petr Pelíšek

15. 05. 2021 - 22:57

Házenkářky DHK Zora Olomouc finále hrát nebudou. V odvetě semifinále sice měli doma proti Slavii Praha dobře nakročeno za postupem, vedly o čtyři branky, ale nakonec vyhrály jen o dvě. A to znamenalo postup pro hosty, rozhodlo více nastřílených gólů na palubovce soupeře.

Slavia šla do zápasu s dvoubrankovým náskokem z prvního duelu a vše tak bylo otevřené. Vedení Pražanek Hanačky smazaly hned v úvodu, kdy se po trefách Kubáčkové rychle dostaly do vedení 4:1. Nástup Olomouce ale Slavia zachytila a srovnala krok, ve 27. minutě doslovně, když to bylo 11:11 a v poločase Slavia dokonce vedla 13:12.

Lépe vyšel Pražankám i úvod druhé půle, během první minuty daly sešívané dva góly a odskočily do vedení 15:12. Olomouc ale zvládla obrat. Ve 42. minutě Závišková otočila na 19:18 a dotahovat musely opět hostující házenkářky. V poslední desetiminutovce se dokonce podařilo Olomouci vybojovat čtyřbrankové vedení, které by ji poslalo do finále, ovšem i díky vlastní chybě nakonec dovolily Slavii korigovat na konečných 27:25 a tento výsledek díky pravidlu postupu na základě více vstřelených branek na hřišti soupeře, zajistil postup Slavii.

„Bohužel … Cítíme velké zklamání. Zápas se vyvíjel tak, jak se vyvíjel, čekali jsme, že to bude urputný boj. Škoda toho posledního útoku. Holkám nemůžu nic vyčíst, rvaly se. Bojovaly, je to trošku možná i o smůle. Nezvládly jsme koncovku první půle. Ale ve druhé jsme se vrátili do zápasu, vedly až o čtyři brány … Musíme se si to rozebrat,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

DHK Zora Olomouc – DHC Slavia Praha 27:25 (12:13)

Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Sedmičky: 2/1:0/1. Vyloučení: 2:0. První utkání 22:24, postupuje Slavia Praha.

DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Závišková 3/1, Kapsová 3, Jansová 3, Sovová  2, Protivánková, Kašpárková 6, Přikrylová 1, Krajčovičová 1, Kuxová, Řezníčková, T. Fryčáková 4, Gajdošíková, Kubálková, Kubáčková 4. Trenér Libor Malínek.
DHC Slavia Praha: Šlejtrová, Michalská, Koudelková  – Holečková 2, Franková 1, Studená, Vostárková, Holeňáková, Míšová 2, Jačková 7, Jelínková, V. Fryčáková 1, Svobodová 6, Zimová, Galušková 6. Trenér František Urban.

Další články