Zde může být vaše reklama.

Semifinále play-off Zora prohrála na Slavii o dvě branky

Zora prohrála na Slavii o dvě branky

foto: Petr Pelíšek

08. 05. 2021 - 21:02

První semifinálový zápas série play-off hrály dnes házenkářky DHK Zora Olomouc v Praze proti Slavii. Hanačky podlehly o dvě branky, odveta se hraje příští sobotu v Olomouci.

Slavistiky v domácím zápase vybojovaly dvoubrankový náskok, i když v poločase vedly dokonce o pět branek. „První poločas byl z naší strany výborný. Hráli jsme rychle směrem dopředu, dělali jsme minimum technických chyb a náš náskok mohl být větší,“ hodnotil výkon svého týmu trenér Slavie František Urban, podle kterého byl slabší druhý poločas: „V druhé půli byl náš nastup také dobrý, pak se to zbrzdilo. Škoda našich neproměněných šancí a technických chyb, to, co nám v první půli vycházelo, ve druhé nefungovalo. Teď vedeme o dvě branky, hraje se pohárovým způsobem, tak uvidíme, jak to dopadne v odvetě.“

Podle trenér Olomouce Libora Malínek sehrává v této semifinálové sérii svou roli i menší zkušenost mladých hráček: „Zápas byl takový, jak jsme předpokládali. Urputný boj, možná i na úkor kvality. Pracují i nervy a holky na obou stranách nejsou natolik zkušené, aby si s tím poradily. Po první půli jsme prohrávali o pět branek, v poločase jsme si řekli, že takto hrát nechceme a druhá půle byla z naší strany pestřejší a kvalitnější. Rozdíl jsme stáhli na dvě branky. Za týden to ale bude opět urputný boj, týmy jsou vyrovnané a rozhodovat budou maličkosti.“

DHC Slavia Praha – DHK Zora Olomouc 24:22 (16:11)

Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Sedmičky: 3/3:2/1. Vyloučení: 3:1.

DHC Slavia Praha: Šlejtrová, Michalská – Holečková, Franková 1, Studená, Vostárková, Holeňáková, Míšová 4, Jačková 3, Jelínková, V. Fryčáková 4, Svobodová 5, Zimová, Galušková 7/3, Koudelková. Trenér František Urban.
DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Závišková 4/1, Kapsová 4, Jansová 2, Sovová, Potivánková, Kašpárková 3, Přikrylová 4, Krajčovičová 1, Kuxová, Možíšová, T. Fryčáková, Gajdošíková 1, Kubálková, Kubáčková 3. Trenér Libor Malínek.

Další články