Zde může být vaše reklama.

Interliga házenkářek Zora si poradila doma s Pískem a je druhá

Zora si poradila doma s Pískem a je druhá

foto: Petr Pelíšek

03. 11. 2019 - 12:35

Házenkářky DHK Zora Olomouc se posunuly na druhou příčku interligy. Pomohlo jim k tomu domácí vítězství nad Pískem. Zora rozhodla o výhře výtečným prvním poločasem, kdy si vytvořila rozhodující náskok. Byť ve druhé půlce hostující celek zlobil, Hanačky už si dva body nenechaly vzít.

Olomoucký tým trápí početná marodka, ale přesto zápas s Pískem rozehrál famózně. Po prvním poločase vedly o šest gólů, v úvodu druhého odskočily dokonce na rozdíl osmi branek. Jenže Písek se nedal a bojoval. A dokázal srovnat na 22:22. Ovšem v závěru zase patřila palubovka domácímu děvčatům, která po závěrečném hvizdu mohla slavit posun na druhé místo tabulky.

„Velká spokojenost. My jsme měli trošku obavy ze soupeře. Jeho výsledky vzbuzovaly respekt. Snažili jsme se na ně připravit. Myslím, že nám vyšel úvod zápasu, kdy jsme vedli o 4 branky. Vycházela nám tam střelba a spolupráce s pivotem. O přestávce jsme si řekli, že Písek to určitě nezabalí a bude bojovat, a to se i ukázalo po přestávce. Brankářka nás vychytala a náskok se začal snižovat. V remíze jsem si vzal time a pak to začalo zase fungovat. Důležitý tah byl i Polášková v bráně, která chytla důležité tři míče, my jsme navýšili opět na 4 branky a dohráli to,“ řekl trenér Zory Olomouc Libor Malínek

„Chtěla bych pogratulovat soupeři k vítězství, myslím si, že dneska to bylo oprávněné. My jsme udělali přesně chyby, na které jsme se připravovali. Chtěli jsme vycházet z naší obrany, to nám bohužel nevyšlo, takže na 32 gólů se prostě vyhrávat nedá. Bohužel nám odešla i střelba v útočné fázi. Jsem ráda, že nám povedlo zápas ještě zdramatizovat, protože náš nástup byl vlažný. Soupeř vyhrál zaslouženě,“ uvedla Kateřina Keclíková, trenérka Sokola Písek.

DHK Zora Olomouc – Sokol Písek 32:27 (18:12)

Nejvíce branek: Závišková 9, Patrnčiaková 8, Řezníčková 6 - Součková 7, Benešová 6, Pešková 5, Kvášová 5. Rozhodčí: Valášek, Vychodil. Sedmimetrové hody: 2/2 - 2/1. Vyloučení: 1:7 (ČK Součková). Diváci: 232.

Další články