Zde může být vaše reklama.

Interliga házenkářek Zora splnila povinnost ve Stupavě, nyní míří do Zlína

Zora splnila povinnost ve Stupavě, nyní míří do Zlína

foto: Petr Pelíšek

01. 04. 2022 - 11:31

Interliga házenkářek finišuje se základní částí. Tým DHK Zora Olomouc bojuje o co nejlepší pozici pro play-off. Ve středu Hanačky vyhrály ve Stupavě, v sobotu je čeká derby ve Zlíně (17.00).

Do dohrávky 18.kola nastoupily domácí dvěma vstřelenými góly, o oba se postarala Bahorecová. Olomouc rychle vyrovnala a vedení na svoji stranu převrátila poprvé v jedenácté minutě po trefě Jansové (3:4). V pozici vedoucí celku se ale Hanačky dlouho neohřály, nejtěsnější náskok si vzal poslední tým tabulky zpět a co víc, držel ho až do čtyřiadvacáté minuty. Až v úplném závěru prvního dějství dostala Kubáčková a Kuxová Zoru poprvé do dvoubrankového vedení. S tím také odešel český celek do kabin.

Zkraje druhé třicetiminutovky se Olomouc konečně utrhla, na 14:9 ve prospěch hostů upravila skóre Klára Kubálková. Definitivní zlom nastal v třiačtyřicáté minutě utkání. Červenou kartu za třetí vyloučení inkasovala domácí Griffiths. ZORA navíc začala mohutně navyšovat svůj náskok, Kubáčková zvýšila na 20:13, Hejlová na 24:14. O osudu utkání bylo definitivně rozhodnuto. Skóre ještě v závěru vylepšila Fryčáková a Sovová, která celý zápas svojí šestou brankou ukončila.

„Pro nás hrozně důležité body pro přímý postup do play-off. Samozřejmě, že jsme chtěli uspět, nervy, skóre se přelívalo z jedné strany na druhou. My jsme byli nakonec o kousek šťastnější, možná větší vůle po vítězství. Musím holkám zvláště poděkovat za druhý poločas, kdy to zmáčkli až na krev a i to přispělo k tomu, že jsme byli o gól šťastnější,“ řekl trenér DHK Zora Libor Malínek.

Tatran Stupava – DHK Zora Olomouc 15:27 (8:10)

Rozhodčí: Balogh, Klimko. Sedmičky: 5/5:4/4. Vyloučení: 7:7. Diváci: 65.

Tatran Stupava: Hanzalíková, Záhradná – Schvarzová, Griffist ,  I. Gašpareková 1, Michalcová 1, Baherecová 4, Turčanová , R. Gašpareková 1, Palušová 2, R. Karkušová 1, Tornócisá, Horváthová 5/5, K. Karkušová Trenér: Robert Popluhár.
DHK Zora Olomouc: Haládiková, Polášková – Kapsová 1, Jansová 3, Sovová 6/4, Kašpárková 1, Přikrylová 2, Roupcová, Krajčovičová, Macháčová, Fryčáková 3, Hejlová 1, Kuxová 2, Kubálková 5, Kubáčková 3. Trenér: Libor Malínek.

Další články